Stor donation baner vej for en ekstra håndsrækning til udsatte børn og unge

Stor donation baner vej for en ekstra håndsrækning til udsatte børn og unge

8. juli 2022 - kl. 6:05 - af

I Nordjylland er der et stigende behov for at hjælpe børn og unge, der lever i relativ fattigdom, er trætte af at gå i skole eller mistrives. Derfor vil foreningen Gestus Nord, der på frivillig basis yder støtte til piger og drenge fra 0-17 år, udvide sine aktiviteter i Nordjylland, og det hjælpes nu på vej med en donation på mere end en million kroner fra Melsen Fonden.

Børn og unge i Nordjylland skal have mulighed for at få en håndsrækning fra foreningen Gestus Nord, der hjælper piger og drenge med at få en bedre livskvalitet. Foreningen har gennem flere år ydet støtte til børn og unge, der kommer fra økonomisk trængte hjem eller på anden måde har det svært i dagligdagen, og modtagerne har næsten udelukkende boet i Aalborgområdet. Men der er et stort behov for at udvide hjælpeordningerne til resten af Nordjylland. I alt lever cirka 5.500 børn i relativ fattigdom i landsdelen. En donation på 1,25 millioner kroner fra Melsen Fonden giver nu Gestus Nord mulighed for at udvide aktiviteterne.

– Vi oplever, at et stigende antal nordjyder har brug for hjælp til for eksempel at købe børnetøj, en cykel, en pc eller få gode ferieoplevelser. Det kan også handle om at holde børnefødselsdage eller få råd til at gå til fritidsinteresser. Økonomiske udfordringer gør desværre, at mange børn og unge ikke har de samme muligheder som deres klassekammerater, og det kan give dem følelsen af at være anderledes og uden for fællesskabet. Derfor har vi en ambition om at udvide med satellitter i hele Nordjylland, og den flotte donation har en utrolig stor betydning i den forbindelse, siger projektleder Jette Nørsøller Uhrenholt fra Gestus Nord, som blandt andet også tilbyder lektiehjælp.

Hos Melsen Fonden, som blev stiftet i 2020 af boet efter afdøde Svend Melsen, tidligere ejer af Melsen Tech, er bestyrelsen glad for at kunne give en stor donation til Gestus Nord.

– Vi er glade for at bidrage til, at Gestus Nord kan udvide sine aktiviteter, så endnu flere får gavn af den utrolig store frivillige indsats, som ildsjælene i Gestus Nord yder. Foreningens indsats har stor betydning for de børn og unge, der får hjælp, uanset om det drejer sig om lektiehjælp eller køb af en ny cykel, og det vil vi gerne bakke op om, siger Anker Laden-Andersen, der er bestyrelsesformand for Melsen Fonden.

Målrettet indsats i flere kommuner
Gestus Nord kan på grund af donationen fra Melsen Fonden arbejde målrettet med at udbrede aktiviteterne til hele landsdelen ved at øge kendskabet til Gestus Nord blandt børnefamilier i målgruppen og etablere lokale netværk af frivillige, indlede samarbejde med sagsbehandlere, skoleledere og andre fagpersoner i hele Nordjylland og opbygge partnerskaber med virksomheder, der vil donere penge til hjælpeordninger og arrangementer i lokalområderne.

Gestus Nord er allerede i fuld gang med at etablere en ny satellit i Frederikshavn, og man håber at kunne indgå aftaler med cirka 100 erhvervspartnere i kommunen. I 2023 skal aktiviteterne yderligere udvides til Jammerbugt, Hjørring og Brønderslev kommuner, og i 2024 skal der etableres en satellit i Vesthimmerlands og Rebild kommuner. I alle kommuner skal der laves aftaler med virksomheder, der støtter foreningens arbejde akkurat, som det har været tilfældet i Aalborg Kommune gennem flere år.

– Vi har gode erfaringer med at indgå erhvervspartnerskaber, for mange virksomheder vil gerne støtte vores aktiviteter, når de hører om de initiativer, vi tager i deres lokalområde. Alle har en interesse i, at piger og drenge får hjælp tidligt i livet, og vi mærker generelt stor opbakning fra erhvervslivet, som gennem kontingenter finansierer vores aktiviteter. Vi håber, at vi også får en god modtagelse i de nordjyske kommuner, siger Jette Nørsøller Uhrenholt.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor donation baner vej for en ekstra håndsrækning til udsatte børn og unge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger