Pas på boligen mens du er på sommerferie

Pas på boligen mens du er på sommerferie

9. juli 2022 - kl. 6:37 - af

Mange danskere rejser til udlandet, når sommerferien melder sig. Men boligejere bør passe på og sikre huset mod ubudne gæster, inden man drager mod sydens sol, lyder det fra Nybolig.

Ferier er ofte højsæsoner for indbrud i danske hjem. Det gælder især store ferier såsom julen og sommerferien. Men der findes en række gode råd til, hvordan du kan forebygge besøg fra indbrudstyve, mens du på ferie med kæresten eller familien.

Boligen må ikke se ubeboet ud
Hvis du har ryddet pænt op i dit hjem, og alt ligger snorlige, har du måske allerede gjort din bolig mere attraktiv for besøg fra ubudne gæster. Mange boligejere sørger nemlig for at have gjort huset pænt og rent, hvis de forlader huset i mange dage. Men faktisk kan lidt naturligt rod få det til at ligne, at huset ikke er forladt.

-Man kan med fordel lade lidt legetøj ligge fremme, lægge en opslået bog på spisebordet, eller sætte lidt service i opvaskemaskinen og lade lågen stå på klem. Samtidig kan det være en god idé at sætte timere til fx musikanlæg eller belysning flere steder i din bolig, som automatisk tændes og slukkes i de perioder, man ville forvente i en bolig med liv, lyder rådet fra pressechef i Nybolig, Alexander Falck Winther.

Få hjælp fra naboerne
Det kan også være en god idé at bede naboerne om hjælp, hvis du rejser væk i flere uger. Du kan tilbyde at give tjenesten tilbage på et senere tidspunkt.

-En postkasse propfyldt med aviser, breve og reklamer er et tydeligt tegn på, at boligen står ubeboet hen. Bed derfor eksempelvis din nabo om at tømme din postkasse, og tilbyd dem avisen til morgenkaffen, mens du er væk. Desuden kan du bede dem om at lægge lidt af deres affald i din skraldespand, så det også her ligner, at der er liv i huset, siger Alexander Falck Winther.

Du kan med fordel også bede dem parkere deres bil i din indkørsel eller hænge deres tøj til tørre i enten have, carport eller baggård.

Alarmsystem topper sikkerheden
Der findes flere leverandører af alarmsystemer til en pris, hvor de fleste kan være med. Alarmsystemer har en god forebyggende effekt mod indbrud og kan i mange tilfælde give tyven kolde fødder.

-Der findes i dag mulighed for både at sikre boligen med vibrations- og fotosensorer, som kan betjenes nemt og bekvemt fra din smartphone. Det giver mulighed for at overvåge boligen døgnet rundt samt hurtigt at orientere vagtcentralen, hvis indbrud måtte blive en realitet, siger Alexander Falck Winther.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pas på boligen mens du er på sommerferie' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger