Velkomstgave til VM-spillere udsmykket med lokal børnekunst

Velkomstgave til VM-spillere udsmykket med lokal børnekunst

9. juli 2022 - kl. 6:42 - af

Når nogle af verdens dygtigste kvindelige ishockeyspillere tjekker ind på deres hotelværelser i Frederikshavn i august, får de en helt særlig velkomstgave med flotte motiver malet af unge kunstnertalenter fra Billedkunstskolen.

At levere værtskab i verdensklasse er ambitionen hver eneste gang, Frederikshavn Kommune er vært for små som store events. Alle sejl er sat ind på, at verdens bedste ishockeykvinder får en oplevelse for livet, når de mødes for at dyste om Verdensmesterskabet i Frederikshavn og Herning i slutningen af august. Siden EM i Kvindehåndbold i 2015 har Frederikshavn været kendt for sin signatur: En unik lokal fremstillet gave til spillerne. I 2015 var det de pink farvede hjemmestikkede huer, der vakte begejstring. Denne gang får hver deltager en helt unik Goodie Bag i form af et bæredygtigt lokalt produceret kunstnet med påtrykte motiver malet af unge kunstnere fra bibliotekets sommerskole i billedkunst:

–       Vi elsker at have gæster i vores kommune. Vores gæster skal mærke, at de er velkomne fra første sekund. Vi kan ikke levere værtskab i verdensklasse uden dygtige professionelle aktører og engagerede frivillige, som i fællesskab giver vores gæster en særlig oplevelse. Det gør vi fx med gaver fremstillet lokalt. Jeg er stolt og glad over, at de dygtige kunstskoleelever har malet de fineste billeder af lokale vartegn til den gave, vi giver deltagerne i kvindernes ishockey-VM, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Postkort fortæller historien bag velkomstgaven

Kunstneren Lotte Dyhrberg og kulturkonsulent i Center for Kultur og Borgerservice Kirsten Hald er teamet bag sommerens Billedkunstskole, hvor unge kunstnerspirer har arbejdet med forskellige genrer og teknikker. En af udfordringerne, de unge talenter blev præsenteret for, var at fremstille et kunstværk inspireret af et lokalt motiv i farverne rød, sort og hvid i lighed med værtskabslogoet til VM. De unge kunstneres værker kommer til at pryde et eksklusivt kunstnet, som produceres i 300 eksemplarer. Deltagerne i VM i Ishockey for kvinder får hvert et kunstnernet, hvori de finder en hilsen i form af et postkort med billeder og hilsener fra de unge kunstnere. Kunstnernettet vil også indeholde en specialdesignet puck dekoreret med en VM-hilsen fra Frederikshavn, som borgere fra kommunens Projekt og Værksteder har hjulpet med at lave. I nettet vil der også være en pose med lokalt fremstillede bolcher med Krudttårnet som motiv.

Vil du være frivillig?

Er du frisk på at give en hånd med og tage aktivt del i en af årets største sportsbegivenheder i Danmark, så kan du stadig nå at melde dig på banen. Du skal kunne afsætte tid til at være frivillig i minimum tre dage under eventen. Du kan være frivillig i enten Frederikshavn eller Herning – eller begge steder, hvis du fx søger om at blive teamleder eller host for et hold i Frederikshavn, der går videre til slutspillet i Herning.

Tilmeld dig via dette link: https://bit.ly/3LocooZ

Fakta

VM i Ishockey for kvinder finder sted fra 25. august – 4. september 2022.

Kvik Hockey Arena i Herning lægger is til kampene i A-puljen samt kvartfinaler, semifinaler og finalen. 

Iscenter Nord i Frederikshavn bliver arena for B-puljen, som spiller indledende kampe, to kvartfinaler og placeringskampe i Frederikshavn fra 25. august til 3. september 2022.

B-puljen:

  • Danmark
  • Sverige
  • Tyskland
  • Ungarn
  • Tjekkiet
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Velkomstgave til VM-spillere udsmykket med lokal børnekunst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger