DN indsender anke om havvindmøller ved Hirsholmene

Illustrationsfoto.

DN indsender anke om havvindmøller ved Hirsholmene

10. juli 2022 - kl. 8:15 - af

Danmarks Naturfredningsforening i Frederikshavn og LÌsø kommuner har nu besluttet at indsende en anke i sagen om vindmølleprojektet ud for Frederikshavn ret op ad de beskyttede omrüder omkring Hirsholmene.

”Vi mener, at præmissen om, at netop dette projekt er af afgørende betydning for gennemførelse af den grønne omstilling her i landet, ikke længere er til stede,” konstaterer DN.

Lokalafdelingen vurderer i dag, at den helt ekstraordinÌre udvikling over de seneste ür indenfor vindmøllesektoren peger i en helt anden retning end de smü kystnÌre projekter.

DN skriver: ”Forhistorien er den, at i 2018 blev lokalafdelingen bedt om at deltage i et informationsmøde / en paneldiskussion om ovenstående projekt. Bestyrelsen behandlede dengang henvendelsen.”

”Man besluttede at udtrykke en positiv tilgang til de fremlagte planer – set i lyset af den tese projektet beskrev, nemlig at dette projekts realisering var af afgørende betydning for, at den grønne omstilling i Danmark blev / kunne blive gennemført, samt at der var tale om et testprojekt af en helt ny mølletype, og at projektet var forudsĂŚtningen for denne mølles ”indgang” til verdensmarkedet.”

DN’s lokalkomité anfører, af den daværende formand Eigil Torp-Olesens fremlæggelse på mødet således var i fuld overensstemmelse med bestyrelsens beslutning på dette tidspunkt.

Ville ikke stĂĽ i vejen

”En uproblematisk VVM-redegørelse og nødvendigheden af testmuligheden af den nye mølletype var de forhold, der dengang vurderedes måtte veje højere end de gener, der uomtvisteligt var en følge af dette projekt,” hedder det i anken fra DN.

Lokalafdelingens overordnede vurdering var dengang, at den ikke kunne eller ville stü i vejen for, at der i Danmark kunne gennemføres en grøn omstilling af energisektoren.

DN Frederikshavn LĂŚsø skriver videre: ”Den rivende udvikling indenfor sektoren – som ingen dengang kunne forudse – har medført, at det i dag stĂĽr klart, at store havvindmølleprojekter langt fra kystlinjen – ofte med tilhørende faciliteter til omdannelse af el til brĂŚndstoffer – ja sĂĽgar etableres øer hertil – er den vej pilen vender i fremtidens vindenergiproduktion. Ikke smĂĽ kystnĂŚre projekter som det ud for Frederikshavn.”

”Det er samtidig en kendsgerning, at den type møller, som projektet i Frederikshavn skulle være den nødvendige ”døråbner” for, allerede vil være i drift i Østerild, og hvor alle de nødvendige tests for typegodkendelse gennemføres. Supplerende er netop denne type møller allerede solgt til et stort tysk havvindmølleprojekt med 60 af disse møller.”

Afslutningsvis lyder det sĂĽledes fra lokalkomitĂŠen for Danmarks Naturfredningsforening: ”Det er bl.a. med baggrund i ovenstĂĽende forhold, at DN Frederikshavn – LĂŚsø fornylig har truffet beslutning om at udfĂŚrdige og indsende en anke over projektet og VVM-redegørelsen.”

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'DN indsender anke om havvindmøller ved Hirsholmene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger