Havnefest og historiske dage på Sæby Havn

Havnefest og historiske dage på Sæby Havn

12. juli 2022 - kl. 6:57 - af

I dagene 13.-16. juli afholdes på Paradisjordene ved Sæby Havn ”Historiske dage”.

Hver af dagene er der om formiddagen i tidsrummet kl. 10-12 ansigtsmaling samt gøgl med børn og for børn.

Fra kl. 14 til kl. 16 bydes der på forskelligt håndarbejde, og om aftenen er der dans og sang. Efter at flaget er spillet ned på molen, bydes der på ildshow på Paradisjordene.

Programmet omfatter desuden rollespil, magisk skole, workshops, spontane shows og levende historiefortælling, så der er rigeligt med aktiviteter, man kan glæde sig til.

Sæby Handelsstandsforening og Sæby Erhvervsforening står i samarbejde med Enjoy Nordjylland for arrangementet, hvortil der er gratis entré.

Havnefesten i weekenden

I weekenden fra fredag den 15. til og med søndag den 17. juli er der stor havnefest på Sæby Havn. En lang række sponsorer har muliggjort afviklingen af festen, som forestås af Sæby Basketball Club og Sæby Rednings- & Bjærgelaug.

Det er nu 25. år, at man under temaet ”Mad, Musik og Ferie” holder fest på Sæby Havn. Som de foregående år er det i den inderste del af havnen, at der skabes en intim, uforpligtende og hyggelig stemning, hvor både turister ”til vands og til lands” samt lokalbefolkningen får mulighed for nogle gode oplevelser.

Om fredagen kl. 16 åbner Ibsens Kapel med musikalske indslag, og stadepladser og handelspladser åbner. Ligeledes er der officiel åbning.

Kl. 17 gøres klar til spisning i det store festtelt, hvor ”Slagter Tranholm” serverer helstegt pattegris med flødekartofler og salat— spis hvad du kan for 120 kr., og i tidsrummet kl. 19-01 danses der til ”Willers med dans”, som spiller op i det store festtelt.

Lørdagen starter med flaghejsning kl. 8, og der er gratis rundstykker til alle morgenfriske. Også om lørdagen er handelsboderne åbne, og der er musik ved ”Claus & Jonas” ved siden af havnekontoret. Til frokost serverer slagter Tranholm stort pålægsbord, og kl. 13-14 demonstrerer ”SUP Sæby” stand up paddle ved slæbestedet bag Havnekontoret.

”Kom og Dans Sæby” demonstrerer swing og rock’n roll på Værftpladsen i tidsrummet kl. 13-15, og ”NOA-lines” spiller glad jazz-musik ved Havnekontoret.

Om aftenen serveres svinekam stegt som vildt med kartofler og waldorfsalat i det Store Festtelt – spis hvad du kan for 120 kr. Aftenen slutter med nedspilning af flaget på nordre mole og musik ved ”De Lune Jyder”.

Søndagen byder endnu engang på handlesboder, og først på eftermiddagen kan børn komme og møde “Trylle Thomas”, som vil gå rundt på Havnepladsen og lave flotte ballondyr til børnene.

“Kaejlanders” spiller ved Havne-kontoret kl. 16.15, og kl. 17 udtrækkes tombolaens hovedgevinster. Havnefesten slutter kl.17

Link til programmet for de historiske dage:

https://www.facebook.com/106223512125311/photos/a.116663827747946/116663724414623

Link til programmet for havnefesten:

https://saebyavis.dk/wp-content/uploads/i123_ads/full_size/plakat%20havnefest%202022%20(1).pdf

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Havnefest og historiske dage på Sæby Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger