Maritim Innovation Camp hos EUC Nord

Maritim Innovation Camp hos EUC Nord

6. september 2022 - kl. 11:15 - af

En af de brancher, som har brug for mange dygtige faglærte, er den maritime, som rundt i Nordjylland i disse går gennemgår en stor udvikling – med grøn omstilling af skibsfarten som pejlemærke. Så udover mere traditionelle fag, kommer der også nye fagligheder til, fx inden for digitalisering, og i hverdagen bliver der samarbejdet på tværs af rigtig mange forskellige fag, når et værft for eksempel skal energioptimere et stort skib.

Og netop det – hvordan man samarbejder, og hvordan de forskellige fagligheder spiller sammen, er afsættet for Maritim Innovation Camp, som er en årlig begivenhed for unge på tværs af fem forskellige erhvervsuddannelser. Her lærer de at arbejde sammen om at løse ægte udfordringer fra den maritime verden igennem to koncentrerede dage, mens potentielle fremtidige arbejdsgivere kigger med over skulderen for at vurdere, hvordan gruppen løser opgaven.

Campen finder sted hos EUC Nord d. 8.-9. november og samler elever fra elektriker-, automatiktekniker-, smede-, industritekniker- og skibsmontøruddannelserne på EUC Nord og TECHCOLLEGE. Eleverne bliver udfordret på både deres faglighed, kreativitet og samarbejdsevner.

Lærlingene vil på campen blive stillet over for en virkelig case fra MAN Energy Solutions, som skal løses over to dage. Virksomheden skal også være med til at bedømme eleverne, som i sidste ende skal pitche deres idéer og vise, at de kan tænke i løsninger på tværs af faggrupper. Campen understøtter ligeledes den hverdag, som lærlingene kommer til at møde, når de er færdiguddannede.

På de involverede skoler glæder man sig til campen længe og ved erfaringsmæssigt, at eleverne lærer en masse af at arbejde sammen med nogle, der er vant til løse helt andre typer af opgaver. Samtidig er den maritime industri i dag også en højteknologisk branche. Men det er mange ikke klar over, og derfor er det også vigtigt at få synliggjort, at netop den maritime industri faktisk er den mest innovative af alle industrier i Danmark og spiller en stor og vigtig rolle i Nordjylland, fortæller Jesper Clausen, som er uddannelseschef ved Metal- og transportafdelingen hos EUC Nord:

”Den Maritime branche i Nordjylland er i en rivende udvikling. Virksomhederne har masser af opgaver og har et stort behov for en dygtig og innovativ arbejdskraft, der kan tænke ud af boksen. I år er Maritim innovation Camp samtidig en del af Verdensmåls-ugen i Frederikshavn, og det giver utrolig god mening, fordi den maritime industri jo netop arbejder med at udvikle morgendagens løsninger og sikre den grønne omstilling af skibsfarten ikke bare i Danmark, men i hele verden.

Derfor skal Maritim Innovation Camp også bidrage til at skabe stolthed omkring de erhvervsuddannelser, som typisk bliver brugt inden for den maritime industri og demonstrere, at netop innovation er centralt for, at virksomhederne kan klare sig på verdensmarkedet,” siger Jesper Clausen.

Dagene kulminerer med kåring af en vinder, og her vil også borgmester Birgit S. Hansen fra Frederikshavn være på pletten for at overrække præmien og ønske tillykke til de unge, som har præsenteret den bedste og mest innovative løsning.

Samtidig kommer der 150 grundskoleelever og overværer campen, så de muligvis også kan blive inspireret til at tage en erhvervsuddannelse med relevans for den maritime industri.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Maritim Innovation Camp hos EUC Nord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger