43 kommuner går sammen: Vil fastholde seniorer i job

43 kommuner går sammen: Vil fastholde seniorer i job

1. oktober 2022 - kl. 7:23 - af

Knap hver anden kommune deltager i nyt partnerskab, der skal fastholde seniorer på arbejdsmarkedet. Seniormedarbejderne spiller nemlig en vigtig rolle på arbejdspladserne og i udviklingen af velfærden.

En styrket seniorindsats skal give ældre medarbejdere lyst og mulighed for at tage en ekstra tørn. Med deres erfaring og kompetencer spiller de ældre medarbejdere nemlig en vigtig rolle i at sikre de kommunale velfærdsopgaver.

Ikke mindst i lyset af de store rekrutteringsudfordringer, landets kommuner står med, er der behov for en fornyet og styrket indsats, der bidrager til et langt og godt seniorarbejdsliv. Det mener KL og Forhandlingsfællesskabet, der står bag Seniorpartnerskabet, som nu har tilslutning fra 43 kommuner.

”Seniorindsatsen er relevant for alle kommunale arbejdspladser og rummer et stort potentiale. Vi behøver ikke sige tidligt farvel til vores allermest erfarne kolleger. Vi vil meget hellere holde på dem, så længe vi kan. Derfor må vi undersøge, hvordan der kan skabes de rette forudsætninger for, at de både har lyst og mulighed for at blive længere på arbejdspladserne,” siger Mona Striib, formand for Forhandlingsfælleskabet.

Behov for nye tilgange

I dag er hver fjerde kommunale medarbejder over 55 år. Med den nuværende tilbagetrækningsalder betyder det, at 100.000 kommunale medarbejdere går på pension frem mod 2030. Samtidig kommer kommunerne til at mangle arbejdskraft, mens der er en stigende andelen af bl.a. ældre borgere, der har brug for pleje og omsorg.

Derfor er det ifølge Michael Ziegler, der er formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, glædeligt, at næsten halvdelen af kommunerne har meldt sig ind i Seniorpartnerskabet:

”Kommunerne er parate til at skabe bedre rammer for et langt og godt seniorarbejdsliv, og der er vilje til at udvikle og afprøve nye tilgange i den seniorpolitiske værktøjskasse. Vi har store forventninger til, at vi i partnerskabet kommer til at dele masser af viden og erfaringer, som kan ende ud i gode lokale løsninger, der gør en forskel. Både for den enkelte senior og for vores samfund, som jo også har gavn af erfaren arbejdskraft,” siger Michael Ziegler.

Om Seniorpartnerskabet

Seniorpartnerskabet løber frem til september 2023 og vil løbende afholde webinarer og udviklingsdage for de tilmeldte kommuner, hvor der deles inspiration og arbejdes med at udvikle konkrete redskaber og løsninger, som kan medvirke til at flere kommunale seniormedarbejdere får lyst og mulighed for at blive længere på deres arbejdsplads.

De erfaringer, redskaber og løsninger, som skabes i Seniorpartnerskabet, skal naturligvis komme alle kommuner til gode. Derfor vil partnerskabet have fokus på løbende at dele den viden, som genereres, på tværs af samtlige 98 kommuner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '43 kommuner går sammen: Vil fastholde seniorer i job' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger