Elever på vej til DM i fodbold for handelsskoler

Elever på vej til DM i fodbold for handelsskoler

4. oktober 2022 - kl. 10:52 - af

Både drenge- og pigeholdet fra Frederikshavn Handelsskole har kvalificeret sig til DM-finalerne i fodbold for handelsskoler, som spilles de næste dage i Thisted.  

Klokken 6.30 tirsdag morgen stod de kampklare elever – mere eller mindre morgenfriske – klar til afgang foran Frederikshavn Handelsskole. Både skolens pige- og drengehold skal kæmpe om DM-titlen ved finalestævnet i fodbold for landets handelsskoler, som spilles i Thisted.

Holdene spillede sig videre til finalen ved det indledende stævne i Hjørring, hvor pigerne vandt over Skive og Viborg, og drengene over Randers og Grenaa.

  • Vi har et godt indblik i de elever, som spiller fodbold i de lokale klubber, og vi har udtaget de dygtigste 16 til hvert hold på tværs af årgangene på handelsgymnasiet. Det er de bedste to hold, som jeg har haft med i de 20 år, som jeg har repræsenteret skolen ved stævnerne, siger lektor Søren Jensen.

Ambitioner om sejr og at gøre sit bedste
Og det kræver da også et tophold og en toppræstation, hvis eleverne skal vinde DM-trofæet med hjem til Frederikshavn. Begge hold har fået en svær lodtrækning i finalen, hvor de otte bedste hold er gået videre.

Drengene skal spille mod tidligere års vindere fra Roskilde Handelsskole og Tietgenskolen i Odense samt Niels Brock skolen fra København.

  • Det er jo en pulje med hård konkurrence, og vi skal møde nogle gode hold. Men selvfølgelig er vores udgangspunkt, at vi vil vinde kampe og går efter at vinde turneringen. Allerede efter de første kampe blev der dannet et sammenhold mellem os rimelig hurtigt. Det har gjort os lidt mere tætte på tværs af årgange, så den del bliver ikke et problem, siger Noah Andersen fra 2F, der spiller i FFI i sin fritid.

Pigerne skal op imod Thisted, som har et rigtig godt, samt Hjørring – et af kvindefodboldens højborge i Danmark.

  • Det bliver da spændende og sjovt at udfordre sig selv. Vores ambition er at sætte et godt spil sammen imellem os og have en god oplevelse, siger Amalie Mørk Nielsen fra 2F.

Drengenes coach på sidelinjen er lektor Stefan, der står på mål hos Skiold Sæby, som spiller i Jyllandsserien. Pigerne bliver coachet af studievejleder Katrine Liv. For lektor og koordinator Søren Jensen er målet klart:

  • Vi er vant til at være underdogs. Vores mål er at kæmpe for sejren, selvom det ser svært ud på papiret. Vores modstandere skal kunne mærke, at de har været oppe mod os fra Frederikshavn – vi giver dem ikke sejren, fastslår han.
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Elever på vej til DM i fodbold for handelsskoler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger