Obligatorisk erhvervspraktik for elever i 8. klasse

Flest – 81 børn mod sidste gang 78 – er indskrevet på Frydenstrand.

Obligatorisk erhvervspraktik for elever i 8. klasse

5. oktober 2022 - kl. 5:48 - af

Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune behandler på udvalgets møde i dag, onsdag den 5. oktober, et forslag om, at alle elever på 8. årgang skal ud i obligatorisk erhvervspraktik.

Det er politisk besluttet, at det er obligatorisk fra 2022, at alle elever kommer i erhvervspraktik i 8. klasse. Ambitionen er, at alle elever får en god oplevelse med erhvervet og erhvervslivet, som kan bidrage til at kvalificere deres valg af fremtidig uddannelse og efterfølgende job.

Modsat tidligere procedure afholdes praktikken nu i en sammenhængende periode henover november måned. Afviklingsplanen er følgende:

Uge 44: Frydenstrand Skoleafdeling og Privatskolen i Frederikshavn

Uge 45: Brovandeskolen Skagen, Sæbygaard Skoleafdeling, Torslev Skoleafdeling, Dybvad Skoleafdeling, Ålbæk Skoleafdeling samt Nordstjernen Skoleafdeling

Uge 46: Strandby Skoleafdeling

Uge 47: Skagen Skoleafdeling

Uge 48: Ravnshøj Skoleafdeling og Bangsbostrand Skoleafdeling

Forberedelse til en god praktik

Som forberedelse til at komme i praktik og søge erhvervspraktikplads afvikler uddannelses- og erhvervsvejlederne kollektiv vejledning i alle 8. klasser. Formålet med vejledningen er, at eleverne både før, under og efter vil reflektere over praktikken.

Forældrene orienteres på forældremøder ved skoleårets begyndelse om erhvervspraktikken. Efter den kollektive vejledning i klasserne sendes informationen ud på AULA. Dette sker sammen med en opfordring til forældrene om at støtte op om deres barns praktikpladssøgning og efterfølgende praktik.

Det er eleverne selv, der skal finde en praktikplads. Hvis det er svært for elever selv at finde en praktikplads, hjælpes de hermed.

Skolens lærere, uddannelses- og erhvervsvejlederne, forældre og elever inddrages i arbejdet, så de i samarbejde finder en relevant praktikplads, og alle elever får mulighed for at komme i praktik.

Elever, som ikke er i stand til at deltage i praktik, modtager undervisning på egen skole. Denne undervisning er skolen ansvarlig for.

Som et nyt tiltag bidrager Erhvervshuset til at gøre virksomhederne opmærksomme på erhvervspraktikken i 8. klasse. Dette sker bl.a. gennem Erhvervshusets Nyhedsbrev.

Virksomheder har gennem hele året mulighed for at tilkendegive, at de gerne vil have erhvervspraktikanter.

For en årrække tilbage var der etableret forskellige ordninger med ”branchepraktik” i 8. klasse og mere individuel erhvervspraktik i 9. og 10. klasse.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Obligatorisk erhvervspraktik for elever i 8. klasse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger