Indvinding af 20.000 m3 grundvand ved Understed Vandværk

Indvinding af 20.000 m3 grundvand ved Understed Vandværk

8. oktober 2022 - kl. 6:06 - af

Frederikshavn Kommune har givet Understed Vandværk tilladelse til at indvinde 20.000 m3 grundvand om året på den eksisterende kildeplads.

Tilladelsen er en nedjustering af vandværkets hidtil gældende indvindingstilladelse fra 2017, hvor der var tilladelse til indvinding af 35.000 m3 pr. år. Denne tilladelse er ellers gældende frem til 2047.

Afg√łrelsen er truffet i henhold til Lov om vandforsyning mv. Der foreligger tillige en afg√łrelse om, at der ikke skal udarbejdes milj√łkonsekvensvurdering.
Frederikshavn Kommune har vurderet, at tilladelsen m√• antages ikke at kunne f√• en v√¶sentlig indvirkning p√• milj√łet. Kommunen har derfor truffet afg√łrelse om, at fornyelse af indvindingstilladelsen ikke udl√łser krav om milj√łvurdering.

Vandv√¶rket har ans√łgt om at f√• reduceret den tilladte indvindingsm√¶ngde, da der siden 2017 er sket et fald i forbruget. Faldet skyldes lukningen af et kv√¶gbrug og en minkfarm, der har v√¶ret storforbrugere af vand til deres erhverv. Den nye tilladelse g√¶lder frem til udgangen af 2052.

Indvindingens formål er at forsyne brugerne i Understed Vandværks forsyningsområde med rent drikkevand. Indvindingen sker fra 2 boringer. Vandet behandles ved iltning i to trykfiltre og ledes til en rentvandstank inden udpumpning til forbrugerne. Vandværkets samlede indvinding på timebasis er maks. 16 m3.

Klagefristen for den nye tilladelse udl√łber ved midnat den 26. oktober 2022.

Link, hvor der kan læses mere detaljeret om tilladelsen: https://www.frederikshavn.dk/media/mnzpifk3/tilladelse-2.pdf

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indvinding af 20.000 m3 grundvand ved Understed Vandværk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger