TDC ønsker at opstille 42 m høj gittermast ved Understed

Illustrationsfoto.

TDC ønsker at opstille 42 m høj gittermast ved Understed

8. oktober 2022 - kl. 6:11 - af

Frederikshavn Kommune har i henhold til Lov om planlægning – landzonetilladelse givet tilladelse til opstilling af en antennemast på 42 m på Understedvej 15. Antennemasten skal anvendes til opsætning af antenneudstyr til mobiltelefoni m.v. for TDC.

Masten opføres som en gittermast i tilknytning til eksisterende bebyggelse på ejendommen.

Ejendommen, hvorpå det ansøgte placeres, er beliggende i landzone og udgør en landbrugsejendom på 16 ha. Ejendommen er beliggende i et område, som i kommuneplanen er udpeget som særlig værdifuldt landskab og særlig værdifuldt naturområde. Det ansøgte er desuden beliggende inden for kystnærhedszonen og skovbyggelinjen.

Det er vurderet, at den ansøgte placering af antennemasten ikke i væsentlig grad vil påvirke de landskabelige værdier i området negativt. Placeringen vil dermed ikke være i strid med landzonebestemmelsernes formål.

Det er fra kommunens side vægtet, at det ansøgte imødekommer de problemer, der har været for mobil- og datadækning i området. Der er desuden i sagen lagt vægt på, at der i området i forvejen er opstillet et antal antenneanlæg som præger oplevelsen af landskabet og kystnærhedszonen. Da de øvrige antenneanlæg i området anvendes til militære formål, er det af sikkerhedsmæssige årsager ikke muligt at placere antenneudstyr til civile formål i de eksisterende master.

Tilladelsen kan påklages til Planklagenævnet senest den 26. oktober inden midnat.

 

Tekst: Per Rye

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'TDC ønsker at opstille 42 m høj gittermast ved Understed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger