Busdrift i oplandet skal sikres bedst muligt

Busdrift i oplandet skal sikres bedst muligt

10. oktober 2022 - kl. 6:57 - af

– der er behov for at tænke nyt!

Det var et af de tunge møder i Kultur- og fritidsudvalget torsdag, hvor der skulle træffes beslutning om, hvor godt og vel 8 millioner kr. skulle findes på budgettet for NTs kørsel i kommunen.

Sammenhængskraften i kommunen afhænger i høj grad af, at især børn, unge og ældre skal kunne komme til skole, uddannelse og til de større byer, men med så stort et sparekrav er det uundgåeligt, at der bliver skåret i antal busafgange.

Det skal dog understreges, at busser til folkeskoler og ungdomsuddannelser fortsat kommer til at køre, så børnene og de unge mennesker både morgen og eftermiddag kan komme frem og tilbage, udtaler Lone Haugaard (V), som sidder i udvalget og fortsætter: Derudover er der sat penge af til bedst mulig kørsel for pendlere, som skal på arbejde, samt uddannelsessøgende, som skal videre til f.eks. Hjørring eller Aalborg. Ruterne bliver først tilrettelagt efter sædvanlig høring foretaget af NT op til sommerferien.

Det var for mig et kardinalpunkt, at der særligt blev set på rute 77, som er en regional forbindelseslinje mellem Brønderslev og Frederikshavn og som sikrer, at mennesker i den vestlige del af kommunen kan komme til Frederikshavn, udtaler Lone Haugaard. Der er øremærket 300.000 kr. til at opretholde de mest benyttede afgange i løbet af dagen, så der ikke kun er de afgange, som passer med skolernes ringetider.

Derudover fandt udvalget penge til, at en af de mest anvendte bybusser, som også kører i en del af oplandet til Frederikshavn, kan opretholdes i et vist omfang.

Besparelseskravet skyldes ikke kun stigende brændstofpriser, men også et øget behov for lovpligtig kørsel til for eksempel specialskoler, læge og aktivitetscenter. Det er udgifter, som ikke kan forventes at falde igen. Derfor er det helt afgørende, at der arbejdes på nye løsninger for at sikre sammenhængskraften og muligheden for at bosætte sig i oplandet. Der vil blandt andet på længere sigt arbejdes på, om nogle af de lokale ruter kan få en afgang eller to om dagen, som ender i Sæby eller Frederikshavn og som derved sikrer øget mobilitet i landdistrikterne.

Med venlig hilsen

Lone Haugaard

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Busdrift i oplandet skal sikres bedst muligt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger