HTX-elever udarbejder valgkampmateriale for kulturministeren

Melissa Jensen Celik og kulturministeren.

HTX-elever udarbejder valgkampmateriale for kulturministeren

10. oktober 2022 - kl. 6:46 - af

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen besøgte mandag HTX Frederikshavn for at se kampagneforslag fra eleverne.

Kan en flok unge HTX-elever lave valgkampagnemateriale til en folketingspolitiker? Eleverne på HTX i Frederikshavn fik i hvert fald chancen, da de skulle lave kampagnefilm til kulturministeren, som en del af deres undervisning i faget kommunikation og IT. Deres underviser, Louise Toftemark Lauridsen, indgik for flere måneder siden en aftale med Kulturministeriet og mandag var så dagen, hvor eleverne skulle præsentere deres forslag.

Det var en begejstret kulturminister, som tog godt imod alle forslagene fra de otte grupper. Alle grupper havde lavet valgkampfilm tilegnet de sociale medier og 3.g årgangen havde derudover lavet et SOME-opslag. Emnerne var mange forskellige og kulturministeren noterede flittigt.

– De skulle lave reklamefilm for mig og det har de været vildt gode til. Jeg har fået masser af inspiration med. Det har været ret spændende at dykke ned i, hvad kultur er for dem, hvad er ungdomskultur for dem. Hvor mange af dem der stadig taler corona og hvor mange af dem, der taler om, at kulturen kan være et modsvar til at sidde alene hjemme og spille. Det falder fint ned i det, jeg går og arbejder med til dagligt.

En af eleverne som fremlagde var Melissa Jensen Celik, som går i 3.g. Hun var én af fire 3.g’ere, som fik lov at være med. Melissas gruppe præsenterede en meget dybdegående analyse af, hvilke emner unge socialdemokrater i Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev Kommune vægter, hvilket især var de mere bløde værdier, som sensitivitet, empati og fællesskab.

– I politisk kommunikation er det vigtigste af kende sin målgruppe, så man kan ramme på en ordentlig måde. Ane Halsboe-Jørgensen var meget positiv over vores analyse, som hun synes gik meget dybt. Jeg foreslog sloganet ’du er kulturen – vi er kulturen’ og det tog hun også pænt imod.

Underviser Louise Toftemark Lauridsen fortæller om dagens arrangement:

– Vi har haft otte grupper fordelt på tyve 1.g’ere og fire 3.g’ere fra studieretningen ’Kommunikation & IT’. Min kollega har lavet samme øvelse med de to andre grundforløbsklasser sammen med folketingspolitiker Marie Bjerre fra Venstre. Jeg synes, det gik rigtig godt med præsentationerne. Især eleverne i 1.g var lidt nervøse og der var meget stille i morges, da vi startede. Men så snart de kom ind for at præsentere deres arbejde gik det bedre. De havde ikke selv helt troen på, at det de har lavet var godt nok til en kulturminister. Men det VAR godt, og de havde set mange ting, som var anvendelige i faget – men vigtigst af alt også for ministeren.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HTX-elever udarbejder valgkampmateriale for kulturministeren' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger