Kalder alle virksomheder: Tag en skoleelev i erhvervspraktik

Kalder alle virksomheder: Tag en skoleelev i erhvervspraktik

12. oktober 2022 - kl. 6:00 - af

Alle 8. klasser i Frederikshavn Kommune skal i erhvervspraktik i november. Derfor opfordres virksomhederne til at tage imod skoleeleverne.

I november skal alle 8. klasser i Frederikshavn Kommune i erhvervspraktik. Her skal de unge ud at se, opleve og mærke hverdagen på en arbejdsplads. Derfor vil virksomhederne få henvendelser fra unge, der er interesserede i at komme på besøg.

Kommunen opfordrer derfor virksomhederne til at tage imod de unges ønske om erhvervspraktik. Virksomhederne vil også opleve, at der er flere fordele forbundet med at få en erhvervspraktikant fra 8. klasse.

Erhvervspraktik er en god eksponering i forhold til rekruttering, fordi de unge gennem en god praktik bliver klogere på deres kommende arbejdsliv. Samtidig kan virksomhederne også være med til at vise, hvilke fremtidige muligheder der er i lokalsamfundet.

Praktikforløbene afvikles på en måned, og det bliver fremover hvert år i november. Da alle elever i kommunen skal afsted i en uges praktik i samme måned, vil virksomhederne formegentlig opleve, at flere elever henvender sig, men med ønske om praktik i forskellige uger. Derfor vil det være godt, hvis virksomhederne kan etablere en til flere praktikforløb i løbet af november.

Gode råd til virksomhederne: Sådan laves det gode praktikforløb

Måske har I som virksomhed allerede erfaring med det at have en elev i erhvervspraktik, eller måske er det lidt tid siden. Her er et par god råd til, hvad der skaber et godt praktikforløb:

–       Lav en forventningsafstemning: Det er vigtigt, at I som virksomhed gør jer nogle overvejelser om, hvad I kan tilbyde, og hvilke opgaver der er relevante for en skoleelev at få indblik i.

–       Tænk i afviklingen: Lav et program for ugen med mødetider, og om den unge skal have madpakke med, og hvem der har ansvaret for praktikanten.

–       Inddrag hele virksomheden: Lad den unge få kendskab til flere afdelinger og forskellige arbejdsfunktioner.

Men hvordan er det nu med forsikring?

Unge, der deltager i erhvervspraktik er omfattet af Statens Erstatningsordning, når der er indgået aftale.

Skulle I være interesserede i at få en skoleelev i praktik, er I velkomne til at skrive til erhvervspraktik@frederikshavn.dk.

Fakta: Hvornår afholder skolerne erhvervspraktik?

Uge 44:

Frydenstrand Skoleafd.

Privatskolen i Frederikshavn

Uge 45:

Sæbygård Skoleafd.

Torslev Skoleafd.

Dybvad Skoleafd.

Ålbæk Skoleafd.

Nordstjernen Skoleafd.

Brovande Skoleafd.

Uge 46:

Strandby Skoleafd.

Uge 47:

Skagen Skoleafd.

Uge 48:

Ravnshøj Skoleafd.

Bangsbostrand Skoleafd.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kalder alle virksomheder: Tag en skoleelev i erhvervspraktik' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger