Trygt igennem usikre tider

Foto: Steen Brogaard.

Trygt igennem usikre tider

12. oktober 2022 - kl. 10:04 - af

Indlæg af Bjarne Laustsen MF (S).

Med valgets udskrivelse til tirsdag d. 1. nov. får alle vælgere selv mulighed for at afgøre valget, så er det slut med kommentatorernes og meningsmålingernes spådomme om, hvordan valget kommer til at gå.
Dit kryds bliver afgørende, som så mange gange før, de sidste mange valg i Danmark har været meget tætte.

Da jeg var i lære som maskinarbejder på Norden i Aalborg først i halvfjerdserne og blev vidne til jordskredsvalget i 1973, hvor Glistrup kom ind i Folketinget og blev det næststørste parti, mener jeg, at der er 3 ting, der har været afgørende for alle efterfølgende valg, nemlig lederskab, de fremmede og skatten.
Her vil jeg mene, at vi er godt kørende i Socialdemokratiet, med Mette Frederiksen som Statsminister, hun har bevist, hun kan styre landet igennem både en pandemi, krig i Europa, og en folkeafstemning med mere end 66% opbakning, til at fjerne forsvarsforbeholdet, samtidig med, vi har gennemført Arne pensionen, og jeg tror også på, hun vil være den bedste af de 3 statsministerkandidater til at føre Danmark gennem inflation og energikrisen.

Da der er ro på de 2 andre temaer, som de fremmede og skattepolitikken, så ligger det godt til for, at vi kan fortsætte, gerne med en regering henover midten.

Det vi ikke havde dengang i halvfjerdserne var de sociale medier. Her kan alle være med, og efter mange år i politik, har jeg erfaret at især på Kanalen, vil nordjyderne gerne debattere, derfor vil jeg gerne høre jeres mening om, hvordan vi bedst løser krisen på en konstruktiv måde uden at forværre den eller tømme statskassen? For selv om vi bredt i Folketinget allerede har lavet flere hjælpe- og vinterpakker, rækker det ikke for de udsatte og dårligst stillede.

Vi, der kan huske energikrise, hvor benzinen kun kostede en krone og 1000 liter fyringsolie kunne du få for 300 kr., blev for alvor mindet om, hvor afhængige vi var af olien fra Mellemøsten. Både vi og Norge satte gang i olie og gas produktion. Andre lande byggede Atomkraftværker og vi begyndte også at tænke i alternativ energi, såsom vindmøller og solenergi. Hvor var det skønt, da vi kunne skrotte oliefyret først i halvfemserne og få den meget mere rene naturgas.
Vi blev lullet i søvn, vi skulle have fortsat udbygningen af vedvarende energi, så havde vi også været fri af Putins olie og gas i dag. For energi er også sikkerhedspolitik, klima og miljøpolitik. Derfor haster det med den grønne omstilling.

Vi diskuterer tit, hvad der er værst? En pandemi som Covid-19, som vi klarede sammen og kostede staten 129 mia. kr. ved at holde hånden under virksomhederne og deres ansatte. Det hjalp, men det vi står i nu er mere komplekst.

Da jeg tror, at inflations- og energikrisen bliver et af de største valgtemaer, vil jeg gerne høre din mening og dine konstruktive forslag.

Jeg stiller op igen, for jeg vil meget gerne være med til at løse denne udfordring.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Trygt igennem usikre tider' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger