Når vi kun dokumenterer de negative historier, glemmer vi at sige tak

Mette Hardam.

Når vi kun dokumenterer de negative historier, glemmer vi at sige tak

22. oktober 2022 - kl. 9:15 - af

Langt langt de fleste plejehjem har virkelig dygtige medarbejdere, der hver dag arbejder med det sigte, at vores ældre mennesker har det godt – de har nemlig hjertet på rette sted. Dem skal vi passe på og rose endnu mere, når der nu igen kommer afsløringer på TV2 i en dokumentar i bedste sendetid.   

Ikke mindst som bestyrelsesmedlem i SOSU Nord kender jeg ganske godt til udfordringerne omkring rekruttering – og det med at fortælle den gode historie fra branchen. Vi er opmærksomme på, at vi skal tale branchen op, men det er svært at ændre rygtet, når sådan en dokumentar rammer fjernsynsskærmene. 

Der vil altid være medarbejdere, der ikke elsker deres job, og som derfor ikke gør tingene, som de skal. Netop derfor skal vi forvente, at der er god ledelse, som rydder op og lader hammeren falde. Vi skal forvente af vores personale, at de behandler andre, som de ønsker at blive behandlet.

Det er et godt initiativ fra Venstre om, at der skal etableres langt flere friplejehjem, så de ældre og deres pårørende har noget at vælge imellem. Jeg er optaget af det frie valg for mennesker – også når man bliver gammel, som da jeg i denne måned havde fornøjelsen af at besøge Asaa Friplejehjem, hvor Dameklubben havde vaffel-komsammen. Ikke kun duften af vafler mødte mig i døren – der var store smil og latter ved bordene – det gjorde mig glad.

Jeg er helt enig, når Venstre foreslår:

1. Plejehjemsbestyrelser på alle plejehjem [var det ikke pårørende-bestyrelser?)
2. Friplejehjem i alle landets kommuner
3. Tilfredshedsmålinger og større åbenhed
4. Bedre ledelse og mindre bureaukrati
5. Selvstyre og øget ansvarlighed
6. Hammeren skal falde ved svigt

Selvfølgelig skal hammeren falde hårdt ved svigt, men vi skal altså huske at sige tak til den store majoritet, der passer deres jobs og sørger for solstrålehistorier hver dag. Jeg vil gerne være den første: Tak!

Mette Hardam
Folketingskandidat Frederikshavn/Læsø

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Når vi kun dokumenterer de negative historier, glemmer vi at sige tak' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger