Kommunen ønsker forslag til gøre energiforbruget mere bæredygtigt

Kommunen ønsker forslag til gøre energiforbruget mere bæredygtigt

27. oktober 2022 - kl. 9:56 - af

Verdensmålsudvalget i Frederikshavn Kommune har igangsat flere tiltag for at leve op til FN’s Verdensmål. Nu vil udvalget have borgernes forslag til, hvordan kommunen kan gøre energiforbruget mere bæredygtigt og dermed leve op til verdensmål 7 ’Bæredygtig energi’.

Verdensmålsudvalget i Frederikshavn Kommune arbejder på at leve op til FN’s Verdensmål, og udvalget har den seneste tid arbejdet med fem konkrete tiltag, som hele kommunen har fokus på.

De fem tiltag handler om affaldssortering, biodiversitet, mindre madspild i kantiner, genbrug og bæredygtig transport og infrastruktur. Nu spørger udvalget så borgerne til råds om, hvordan kommunen kan gøre endnu mere for at bruge energien bæredygtigt.

– Vi har allerede mindsket gadebelysning og skruet ned til 19 grader i mange bygninger på grund af energikrisen. Men der kan jo være åbenlyse bæredygtige tiltag, som vi overser. Og det er dem, som bruger kommunens arealer hver eneste dag, måske bedre til at opdage. Derfor spørger vi nu borgerne om gode idéer, siger formand for Verdensmålsudvalget og borgmester Birgit S. Hansen.

Kom med dine gode idéer 

Verdensmålsudvalget mødes igen 20. december, og her håber udvalget, at borgerne har sendt gode idéer til, hvordan kommunens energiforbrug kan blive mere bæredygtigt.

Har du et forslag til, hvor kommunen for eksempel kan skære ned på energiforbruget eller bruge energien bedre? Så kan du sende dit forslag til Verdensmålsudvalgets sekretariat på mail bejo@frederikshavn.dk eller skrive til kommunen på vores facebookside.

Verdensmålsudvalget har igangsat flere tiltag i kommunen

På rådhuset, i skoler, børnehaver og andre institutioner står der forskellige affaldsspande. De er en del af Verdensmålsudvalgets tiltag om at sortere affald. Det har været testet i en periode, og nu bliver det fast rutine flere steder, blandt andet på rådhuset.

Et andet tiltag er, at kommunens kantiner har erstattet flaskevand med postevand i karafler. Derudover har kommunen også ”ansat” køer til at græsse på flere arealer for højne biodiversiteten.

Verdensmålsudvalget består af byrådsmedlemmer, repræsentanter for erhvervsrådet, uddannelsesinstitutionerne og Frederikshavn Forsyning. Udvalget arbejder løbende videre med flere tiltag.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen ønsker forslag til gøre energiforbruget mere bæredygtigt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger