Gymnasiet favner fagligt bredt

Gymnasiet favner fagligt bredt

29. oktober 2022 - kl. 6:54 - af

På Frederikshavn Gymnasium har de ca. 175 stx-elever i 1.g. netop valgt den studieretning, der skal forme deres ungdomsuddannelse de næste ca. 2½ år.

Eleverne har orienteret sig bredt, og det glæder uddannelsesleder Per Høberg.

”Vi opretter faktisk alle vores studieretninger i dette skoleår, til glæde for eleverne og deres faglige interesser. Vi opretter således to naturvidenskabelige studieretninger og to samfundsvidenskabelige studieretninger. Desuden oprettes for første gang i årevis en stor sproglig klasse (3 sprogfag), og endelig er vi MEGET glade for, at vi også i år kan oprette en musisk studieretning.

Studieretningsvalget i år afspejler dermed også, at gymnasiet ikke ”bare” er en bred uddannelse i forlængelse af folkeskolen, men en ungdomsuddannelse, hvor man i høj grad kan specialisere sig og tone sin ungdomsuddannelse i retning af en naturvidenskabelig, samfundsvidenskabelige, humanistisk eller musisk videregående uddannelse.

Frederikshavn Gymnasium har i en årrække, i lighed med mange andre gymnasier, haft en overvægt af elever, der vælger samfundsvidenskabelige studieretninger. Derfor glæder det rektor Thomas Svane Christensen, at gymnasiet igen i år kan oprette studieretninger indenfor alle fire hovedområder.

”Det er i særdeleshed glædeligt, at vi i år oplever stor fremgang i interessen for at studere sprog. Sprog er en vigtig kompetence i en globaliseret verden, hvor det i mange jobs er vigtigt at beherske andre sprog end engelsk og dansk. Det er også meget glædeligt, at vi igen i år kan oprette et hold med musik på A-niveau. Musik er en vigtig del af gymnasiets DNA, og faget spiller en stor rolle på skolen. Jeg vil dog ikke lægge skjul på, at vi gerne så flere elever kaste sig over en naturvidenskabelig studieretning. Som samfund har vi brug for dygtige folk indenfor matematik, bioteknologi, fysik, kemi m.v. Derfor vil vi i de kommende år arbejde på at udfordre lidt flere elever i retning af et valg af naturvidenskabelig studieretning”.

1.g-eleverne afslutter i næste uge deres grundforløb med interne prøver i fagene naturvidenskabeligt grundforløb og almen sprogforståelse. Ugen efter begynder eleverne så i deres nye studieretningsklasser, hvor en alkoholfri hyttetur er med til at ryste eleverne endnu bedre sammen og sikre en god og tryg start i de nye klasser.

Gymnasiets elever i 1.hf har ikke et grundforløb og skal derfor ikke vælge eller skifte klasse. Ved afslutningen af første år vælger hf’erne i stedet en såkaldt fagpakke, som er deres mulighed for at tone uddannelsen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gymnasiet favner fagligt bredt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger