Fokus på den gode studiestart

Fokus på den gode studiestart

31. oktober 2022 - kl. 10:46 - af

HTX Frederikshavn: Godt studiemiljø betyder meget for en god studiestart.

Hos HTX Frederikshavn har man siden august arbejdet hårdt på at give den nyeste årgang en god studiestart, hvor fokus er på social tryghed og masser af aktiviteter, der er med til at sikre den gode studiestart. Vicerektor Lene Faurholt har læst rapporten ’Unges valgrejse mod HHX og HTX’ udgivet af DEG (Danske Erhvervsskoler og -gymnasier) og en af pointerne, er at de unge har urealistisk høje forventninger til sig selv samt at mange simpelthen er angste og nervøse for, hvordan fremtiden skal gå.

– Den mentale trivsel er i bund blandt danske unge, og derfor mener vi, det er ekstra vigtigt at passe godt på dem, når de starter på HTX. Vi har tre år til at lære dem alt fra Newtons love til Tove Ditlevsens digte, så det skal vi nok nå. Men det er rigtig svært at lære noget, hvis man ikke er tryg i sin klasse – og derfor har vi massivt fokus på dette i starten.

I de første 14 dage på HTX har der hver dag været mere fokus på at fremme de sociale relationer mellem de nye elever, det sociale end på det faglige. Der har blandt andet været orienteringsløb på skolen, teambuilding i Bangsbo, grill-frokost, dyst i pyntning af klasselokaler, brætspilstimer og ikke mindst vores sagnomspundne Beachparty på palmestranden. Alt sammen for at styrke sammenholdet både i klasserne, men også på tværs af årgangen. Afslutningen på introperioden er en fælles hyttetur for hele årgangen. I år gik turen til Hvide Klit ved Sæby og her deltog også Lucas Viborg Højrup og Thomas Valhøj. De synes begge om studiestarten. Thomas fortæller:

– Starten har været meget god. Der er et godt socialt miljø på tværs af klasserne. Vi har netop holdt fest og det var supergodt.

Også i hverdagen befinder Lucas og Thomas sig godt. De er begge glade for naturfag, så htx var deres førstevalg. Alligevel er springet fra folkeskole til gymnasium, så markant, at de begge er glade for den gode introduktion. Lucas fortæller:

– Vi har fået en rigtig god introduktion til fagene på htx og nu er jeg klar til at vælge studieretning. Valget er faldet på Science & Engineering, hvor fysik og matematik er studieretningsfagene. I folkeskolen havde vi nærmest kun 1 lærer til alle naturfagene og nu har vi lærere til kemi, fysik, matematik osv. Det er ret fedt. Og lærerne er virkeligt dygtige.

På alle gymnasier er det første halv år et grundforløb, hvor man introduceres til fagene og studieretningerne. I starten af november vælger eleverne studieretninger og derefter kommer de i nye klasser, som består af elever fra samme studieretning.

Ud over de sociale aktiviteter er alle 1.g elever også til en individuel samtale med vores studievejleder inden for de første 14 dage. Formålet er, at studievejlederen bliver et kendt ansigt for eleverne og sammen med dem reflekterer over, hvilke forventninger og håb de har til deres gymnasietid på HTX.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fokus på den gode studiestart' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger