Guidet Fælleslæsning giver tid til fordybelse

Bente Bonnevie har fået stort udbytte af at deltage i Guidet Fælleslæsning på Frederikshavn Bibliotek.

Guidet Fælleslæsning giver tid til fordybelse

2. december 2022 - kl. 13:14 - af

Bibliotek & Borgerservice inviterer i det nye år til at være med i et fællesskab omkring Guidet Fælleslæsning på Frederikshavn Bibliotek, hvor skønlitteraturen er omdrejningspunktet.

Det kræver ingen forberedelse, og du kan sagtens være med, selvom du er ny i litteraturens verden.

Guidet Fælleslæsning foregår i en lille tryg gruppe over seks gange, hvor der er plads til at lytte og tale om de indtryk, tanker og minder, der dukker op undervejs. Det kan derfor både handle om det, vi læser og vores liv.

Det første hold med Guidet Fælleslæsning blev afviklet i efteråret, og én af dem, der deltog var Bente Bonnevie, som har fået stort udbytte af at deltage.

– Jeg er gået fra hvert møde beriget med ny viden om litteratur, jeg enten ikke kendte eller litteratur, jeg kendte, men som jeg har fået nye vinkler på, fortæller Bente Bonnevie og fortsætter. Guidet Fælleslæsning foregår i et hyggeligt og uhøjtideligt samvær, og det gode er, at man ingen forberedelse har og ikke behøver at have særlig indsigt i litteratur. Det vigtigste er glæden og interessen ved at læse. Man behøver ikke at snakke med, det er okay bare at lytte. Det gjorde jeg også selv i starten, slutter Bente.

Rent praktisk er det bibliotekarerne som udvælger de tekster, som deltagerne læser højt for gruppen. Undervejs taler deltagerne sammen om, hvad de har hørt og oplevet. I læsegruppen er der plads til det hele – tanker, følelser og erfaringer, og deltagerne vælger selv, hvordan du bidrager til samtalen.

– Fælleslæsning bringer os tættere på hinanden på tværs af aldersmæssige, sociale og kulturelle forskelle, fordi både teksterne og samtalerne giver os oplevelser og indblik i andre menneskers liv og tanker – mennesker, som vi ellers aldrig ville møde i virkeligheden, forklarer bibliotekarerne.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig på bibl.frederikshavn.dk. Der er kun et begrænset antal pladser til rådighed, så hurtig tilmelding er en god ide. Vær også opmærksom på, at din tilmelding gælder alle seks gange – 17. januar, 31. januar, 10. februar, 28. februar, 14. marts og 28. marts.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Guidet Fælleslæsning giver tid til fordybelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger