Erhvervsfolk fra Frederikshavn samler ind til udsatte familier: 163.300 kr. på blot én time

Erhvervsfolk fra Frederikshavn samler ind til udsatte familier: 163.300 kr. på blot én time

3. december 2022 - kl. 9:08 - af

Det gik stærkt den 1. december, da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet sammen med en række kampklare erhvervsnetværk samlede ind til dette års Julehjælp. Lokale erhvervsfolk fra Frederikshavn var også med og samlede 163.300 kr. ind på blot én time. I alt blev der samlet 16.372.400 kr. til årets Julehjælp. Rekordmange familier har søgt Julehjælp i år, og alene dagens indsamlingsresultat sikrer 9.923 fattige og udsatte børnefamilier en jul med mad på bordet og gaver til børnene. Indsamlingen til Dansk Folkehjælps Julehjælp er stadig i gang og fortsætter helt frem til jul.

Da klokken den 1. december slog 12.00, sad 110 danske erhvervspersonligheder klar ved telefonerne for at samle penge ind via deres netværk til årets Julehjælp for Dansk Folkehjælp. På en enkelt time blev der samlet 16.372.400 kr. ind. Pengene går til fattige og udsatte børnefamilier, der ikke har råd til at holde jul.

Indsamlingsiver i hele Danmark
I alt 110 erhvervsfolk fra virksomheder over hele landet havde tilmeldt sig som indsamlere for Dansk Folkehjælp og fordelte sig blandt de forskellige erhvervsnetværk på tværs af Aarhus, København, Odense, Kolding, Hjørring, Frederikshavn og Vesthimmerland. Tilsammen lykkedes det dem at indsamle 16.372.400 millioner på blot én time, hvilket sikrer 9.923 fattige og udsatte børnefamilier en jul med mad på bordet og gaver til børnene.

Blandt de deltagende virksomheder var motivationen stor for at hjælpe mindre bemidlede familier gennem julen. Særligt dét at kunne give børnene en god jul ligesom alle andre børn i Danmark fyldte hos dagens indsamlere. Indsamlingen var som altid også en venskabelig konkurrence mellem holdene i Vestdanmark og Østdanmark, som i år blev vundet af Østdanmark med holdkaptajn Peder Stedal, administrerende direktør for Elgiganten, i spidsen.

”Det er så godt i denne tid, at vi sammen har kunne indsamle så betragtelig en sum penge, som virkelig gør gavn hos udsatte børnefamilier i Danmark. For mig er det altid sjovt at kunne tage sejren med hjem sammen med hold Øst, men det vigtigste er, at de reelle vindere er de mange familier, som får gavn af pengene, vi indsamler, for de falder virkelig på et tørt sted – især i år. Så både jeg og alle deltagerne på hold Øst og Vest er meget stolte af resultatet i dette svære år,” udtaler Peder Stedal.

Et landsdækkende arbejde med stor effekt
Dansk Folkehjælp er landets største uddyber af Julehjælp og har i mange år hjulpet enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år igennem julen. Ansøgningen til årets julehjælp lukkede den 20. november og med et rekordstort ansøgertal på knap 18.800 familier, er der hårdt brug for dagens indsats, hvis så mange familier som muligt skal hjælpes.

Konstitueret generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Peder Thorning, fortæller:
”Indsatsen fra erhvervslivet i dag er altafgørende for, at vi kan hjælpe de mange familier, der ikke har råd til julen, og vi er enormt taknemmelige for den store opbakning, vi har set i dag. Vi ser igen i år hos Dansk Folkehjælp et rekordhøjt ansøgertal, og vi ser også rigtig mange familier, der søger for første gang – faktisk mere end hver femte – hvilket vidner om, at mange børnefamilier har svært ved at finde fodfæste i den økonomiske krise, der raser. Vi er stolte af endnu engang at kunne stå sammen med erhvervslivet, der bestemt også er hårdt prøvet i disse måneder, og i fællesskab hjælpe særligt udsatte og fattige familier.”

Dansk Folkehjælps Julehjælp har Ekstra Bladet som mediepartner og leveres i tæt samarbejde med Elgiganten, REMA 1000, SPORTMASTER og sendentanke.dk. Læs mere om Julehjælp via www.folkehjælp.dk.

Sådan støtter du
Ønsker man at støtte Julehjælp 2022, er der følgende muligheder:
– www.folkehjaelp.dk
– MobilePay til 13 221
– Bankoverførsel (reg. nr. 5301, konto 0000 333 666, mrk. dit bidrag ”Julegave”).

Alle donationer går ubeskåret til Julehjælp.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erhvervsfolk fra Frederikshavn samler ind til udsatte familier: 163.300 kr. på blot én time' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger