Eleverne på Frederikshavn Handelsskole kastes for løverne

Theis, Andreas, Noah og Adam fra 2E klar til fremlæggelse.

Eleverne på Frederikshavn Handelsskole kastes for løverne

7. december 2022 - kl. 10:30 - af

Alle 2. års eleverne på Frederikshavn Handelsskole bliver i disse dage kastet for løverne. Her skal de pitche deres forretningsidé for lokale erhvervsfolk.

HHX eleverne på 2. år har i en uge arbejdet med deres egen forretningsidé. Opgaven afsluttes nu med at eleverne skal fremlægge deres idé for et panel af løver bestående af lokale erhvervsfolk. Opgaven med udviklingen af egen virksomhed tager afsæt i teorien fra fagene Afsætning, Virksomhedsøkonomi og Erhvervsjura.

– Det har været sjovt. Man har kunnet bruge sine evner, og det man har lært, til at udvikle sin egen virksomhed. Vi har udviklet en app, hvor brugerne kan sælge brugte varer. På Facebook Marketplace er der mange falske profiler, og man kan nemt blive snydt. I vores app kan man ikke snyde hinanden, fortæller Andreas Diget Hermansen fra 2E, der går på globaliseringslinjen.

Gruppen skal pitche deres forretningsidé for et panel af lokale erhvervsfolk.

– Det bliver da lidt nervepirrende. Men det har været fedt at prøve det lidt mere i praksis og bruge det fra undervisningen. Det føles, som om det gælder lidt mere, når man skal arbejde med sin egen idé og fremlægge det for nogen udefra, siger Adam Tobias Christiansen fra 2E.

Der har været stor opbakning fra det lokale erhvervsliv, hvor hele 16 erhvervsfolk fra lokale pengeinstitutter, ansatte i private virksomheder og lokale virksomhedsejere/ledere har deltaget.

Det ene erhvervspanel bestod af Katrine Lindgren fra By Lindgren, Lars Fanth fra LF-Food og Lars Dannervig fra Hotel Herman Bang og Empire.

– Jeg tror da, at det er sjovere for eleverne, at der kommer nogen udefra, som måske ser tingene lidt anderledes, og giver feedback på deres idé. Niveauet er rigtig godt, og der er ikke nogen idéer, der har lignet hinanden indtil videre. Det er idéer som trender i tiden og har en aktualitet, siger Lars Fanth, ejer af LF-Food.

Katrine Lindgren, medstifter af By Lindgren, supplerer:

– Idéerne tager afsæt i nogle højaktuelle emner og kan faktisk operationaliseres, samtidig med, at de har et fagligt afsæt fra undervisningen. Jeg søgte selv al den inspiration og sparring, jeg kunne få, da jeg begyndte min iværksætterrejse. Kan jeg inspirere nogle ved at sidde her og pejle dem i en retning af at blive selvstændig, så vil jeg rigtig gerne det, siger hun.

Opgaven er nummer tre uge af i alt syv ugeopgaver fordelt over de tre års studier, som leder frem til det afsluttende studieområdeprojekt (SOF) på 3. år. I løbet af ugen har alle grupper også fået ”konsulentbistand af Peter Have Jensen, tidligere partner i BDO Frederikshavn.

Det kan virke grænseoverskridende at skulle pitche sin idé for de lokale erhvervsfolk, men når først eleverne har klaret deres pitch, vokser de af det, så det er en rigtig god øvelse for dem. En del af DNA’et på Frederikshavn Handelsskole er den tætte involvering af erhvervslivet i undervisningen, så vi er enormt taknemmelige for, at så mange erhvervsfolk vil hjælpe til med at gøre undervisningen mere praksisnær, og bidrage med deres viden og erfaring. Det er med til at styrke elevernes uddannelse og dannelse, siger Charlotte Møller, uddannelseschef HHX.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eleverne på Frederikshavn Handelsskole kastes for løverne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger