Trafiksikkerhedsudvalget har kontrolleret cykler på fire folkeskoler

Trafiksikkerhedsudvalget har kontrolleret cykler på fire folkeskoler

7. december 2022 - kl. 10:11 - af

Den mørke tid er over os, så det er på høje tid at få tjekket lygter og reflekser på cyklerne. Trafiksikkerhedsudvalget i Frederikshavn Kommune har besøgt fire folkeskoler for at sætte fokus på, hvad forældre kan gøre for, at deres barn kommer sikkert til skole.

Trafiksikkerhedsudvalget og Nordjyllands Politi har netop besøgt fire tilfældige folkeskoler i Frederikshavn Kommune. Det gjorde de for at sætte fokus på lygter og reflekser, som skal gøre cyklister mere synlige i trafikken.

De tjekkede, om eleverne havde lovpligtige lygter og reflekser. De elever, der havde lygter og reflekser på deres cykel, deltager i konkurrencen om en ny cykel. De elever, der havde mangler, fik en reminder med hjem om, at der for eksempel manglede en refleks eller to.

– Vi vil gerne hjælpe børnene med at komme sikkert til skole, og derfor tjekker vi op på elevernes cykler. Vi oplever, at knap en tredjedel af cyklerne ikke har de lovpligtige lygter og reflekser, udtaler formanden for Trafiksikkerhedsudvalget i Frederikshavn Kommune, Michael Koch Sørensen.

Der er tjekket 374 cykler de sidste dage, hvoraf 243 havde mangler. Det skyldes især manglende reflekser på børnenes cykler. Derudover havde mange af eleverne små diodelygter, som ikke kan ses på 300 meters afstand.

Frederikshavn Kommune har også delt en video, der synliggør, hvor vigtige reflekser er, når man færdes i trafikken. Den kan ses på Frederikshavn Kommunes facebookside.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Trafiksikkerhedsudvalget har kontrolleret cykler på fire folkeskoler' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger