Folkeoplysningsudvalget ønsker principiel drøftelse af anlægspuljen

Folkeoplysningsudvalget ønsker principiel drøftelse af anlægspuljen

8. december 2022 - kl. 11:16 - af

Formand for folkeoplysningsudvalget, Brian Kjær(A), fortæller at udvalget på sit seneste møde 6/12, havde en god drøftelse, om de tilskud der gives til lokale foreninger, til fornyelse og energioptimering.

”Der er virkelig kommet gang i projekter, der på sigt vil give lavere driftsomkostninger til strøm og varme. Det er en god udvikling, da det kan være med til at frigive flere ressourcer, til foreningernes kerneopgaver, på sigt.”

Anlægspuljen har til formål at støtte forandringer og i mindre grad nyetableringer af klub- eller foreningsfaciliteter samt til energibesparende foranstaltninger.

Anlægspuljen yder blandt andet støtte til:

  • Energibesparende foranstaltninger
  • Udskiftning og/eller nyetablering af klub- og foreningsfaciliteter
  • Vedligeholdelsesarbejde, der ikke støttes gennem Folkeoplysningsordningen
  • Projekter, der optimerer kvadratmeter for at skabe mere aktivitet på færre matrikler

Puljen støtter ikke allerede igangsatte projekter dvs. projekter, hvor der er indgået forpligtende aftaler eller hvor arbejdet fysisk er påbegyndt.

”Vi oplever at foreningerne føler sig presset på økonomien og derfor er det vigtigt, at de får minimeret deres faste driftsomkostninger, så de kan holde fokus på den aktivitet, som er det primære for dem. Her kommer anlægspuljen dem til gavn, da øget brug af LED belysning og bedre varmeregnskaber gør, at de kan bruge flere ressourcer på det, der kan udvikle deres aktiviteter. Vi har også fokus på, at give tilskud til, at foreningerne flytter sammen, der hvor det kan give mening. Foreningerne drives af frivillige og hvis det første, man oplever, som ny frivillig er, at det ikke er muligt at udskifte slidte redskaber, fordi pengene skal bruges til lys og varme, så mister man hurtigt interessen for at hjælpe.”

Folkeoplysningsudvalget er høringsorgan for Kultur- og Fritidsudvalget bl.a. i forhold til nybyggeri og lejemål, der vedrører Folkeoplysningsudvalgets område. Herudover bliver Folkeoplysningsudvalget hørt forud for ændringer af lokaltilskud, gebyrmodellen og anlægspuljen.

Udvalget besluttede sig for, at man vil afholde et temamøde i løbet af det kommende år for at sikre, at principperne for anvendelse af puljen, passer med de nye tilskudsregler og det foreningerne har mest brug for. Det er kultur og fritidsudvalget, der har beslutningskompetencen, men Folkeoplysningsudvalget høres forud for beslutningerne. Her lyttes der meget til paraplyorganisationerne, men den enkelte forening er også meget velkommen til at gøre opmærksom på de ting, de finder kan gøres bedre. De kan bl.a. skrive til fritid@frederikshavn.dk.

”Vi har rigtig mange foreninger i Frederikshavn, hvilket er en stor styrke. Der kommer også nye foreningstyper til, der kræver nye lokaletyper. Derfor skal vi være opmærksomme på, hvad det betyder for økonomien og omfanget af/brugen af lokaler. Vi skal være i kontakt med både nye og gamle foreninger, så der er gode muligheder for dem alle. Det er min opfattelse, at vi godt kan være stolte af de muligheder, der er i hele kommunen, men det kræver også, at vi ikke bare læner os tilbage og tror vi kan slappe af”, afslutter formanden.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folkeoplysningsudvalget ønsker principiel drøftelse af anlægspuljen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger