Skarpe 6. klasser var klar og parat til svar

Skarpe 6. klasser var klar og parat til svar

9. december 2022 - kl. 9:57 - af

’De ristede Pølser’, ’Kageklaskerne’ og ’De seje Øster’ dystede onsdag indbyrdes mod ’Capybaras’, 6. B og ’Stensnæspadderne’ i bibliotekernes årlige landsdækkende videns- og læsequiz Smart, Parat, Svar, hvor det gælder om at blive Danmarks klogeste 6. klasse.

Elever fra seks klasser på fire folkeskoler i Frederikshavn Kommune mødte spændte og forventningsfulde op i Manegen Sæby Kulturhus for at teste deres paratviden. Særligt spændte var de fem deltagere fra hver klasse, som havde fået den ærefulde opgave at repræsenterer deres klasse i svarpanelerne.

Deltagerne havde forsøgt at forberede sig på forskellige vis, selv om ingen af dem på forhånd kendte konkurrencens kategorier og spørgsmål. Alligevel havde de fleste klasselærere forsøgt at forberede deres klasser til dagens dyst. På Stensnæsskolen i Voerså havde eleverne, ’Stensnæspadderne’ haft gang i nogle af de kendte spil med spørgsmål om almen viden.

– Vi har jo fægtet lidt i blinde, for det er første gang, vi er med, fortæller lærer Henrik Thomsen, som sammen med eleverne har kigget på spørgsmål i bl.a. Danmarksspillet, Besservisser, Jeopardy og lavet digitale Kahoots på klassen. Eleverne har været noget nervøse, men også spændte og jeg kunne jo ikke rigtigt fortælle dem noget om, hvordan forløbet ville være.

Det var også lidt svært at få valgt dem, der skulle sidde i svarpanelet, og på Stensnæs løb de også ind i det luksusproblem, at der var flere end fem, som meldte sig til opgaven.

– Vi måtte simpelthen foretage en lodtrækning, og lade tilfældigheden råde, forklarer Henrik Nielsen.

Skarpe hjerner

’Stensnæspadderne’ og ’De ristede Pølser’ fra Sæbygårdskolen var de to første hold til at dyste mod hinanden, og på begge hold var der skarpe hjerner med rigtig mange hurtige og korrekte svar i kategorier om bl.a. ’Fodboldspillere i Europa’, ’2022 året der gik’, ’Kendte danskere’, ’Flag’, ’Disney’ m.fl. Holdene skiftedes til at vælge en kategori, som indeholdt hver tre spørgsmål. Dem havde de 20 sekunder til at finde svar på.

Der blev fightet bravt på begge hold, og bag dem blev der heppet og jublet af klassekammeraterne, når der blev svaret rigtigt. Der var tæt løb i første runde, men ’Stensnæspadderne’ nåede, efter otte runder, lige at slå ’De ristede Pølser’ med to point til stillingen 18-16. Det gav ikke uventet anledning til store jubelråb fra de lokale supportere.

Glade vindere

Der blev skiftet hold, og mens konkurrencen foregik i Manegen, fik de øvrige deltagere tiden til at gå på Sæby Bibliotek. Her var der jubel hos dagens første vindere Niklas, Jacob Felix, Emil og Anne fra ’Stensnæspadderne’ stor, og pist væk var nervøsiteten.

– Det blev sjovere, jo længere vi kom frem, og så hjalp det, at vi kom godt fra start, fortæller holdet, der senere røg i finalen mod ’De seje Øster’ fra Torslev Skole i Østervrå og 6. B fra Nordstjerneskolen i Frederikshavn, og her løb Torslev med sejren.

Dygtige børn

Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune stod for dagens konkurrence, og herfra er der stor tilfredshed med dagens forløb. – Det var en rigtig god dag, og børnene er vanvittig dygtige, lyder det fra bibliotekar Knud Hjørnholm, det fungerede fint med Manegen og Sæby Bibliotek, og det er en god og lidt anderledes måde at vise biblioteket på.

Formål

”Smart Parat Svar” udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde. I den lokale runde går vinderen videre til en regional runde, og vinderen her fra går i den landsdækkende finale.

Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – det er nemlig også sejt at være klog!

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skarpe 6. klasser var klar og parat til svar' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger