HTX øger samarbejdet med Frederikshavn erhvervsliv

HTX øger samarbejdet med Frederikshavn erhvervsliv

21. december 2022 - kl. 13:59 - af

Vicerektor Lene Faurholt fra HTX Frederikshavn indgik fredag en samarbejdsaftale med Martec og MAN Energy Solutions, der i grove træk handler om at få flere studerende på HTX Frederikshavn og Martec og efter end studie få flere til at søge arbejde i den maritime branche i Frederikshavn.

På HTX Frederikshavn er det især studieretningen Science & Engineering der sigtes mod. Lene Faurholt forklarer:

– Vi vil gerne vise  vores elever på studieretningen Science & Engineering en af karrierevejene, som studieretningen åbner for. Men vi gør det også for at øge niveauet og derved gøre vores elever endnu dygtigere.

Uddannelseschef Jan Jacobsen fra Martec påpeger, at man skal være gode til at vise de unge, hvilke muligheder de har i Frederikshavn. Fx læse til maskinmester hos Martec og derefter få job hos MAN Energy Solutions. Eller man kan gå direkte fra HTX til MAN Energy Solutions.

– Der er masser af jobs og uddannelse i Frederikshavn Kommune, som kunne være interessante for HTX’ere.

Martec tilbyder også at stille deres faciliteter til rådighed for HTX – de to uddannelsesinstitutioner er naboer på Hånbækvej.

Hos John Ditlev på MAN Energy Solutions er man klar til at byde HTX-eleverne velkommen:

– Vi laver to rundvisninger hos os for at vise eleverne vores virksomhed og hvad vi laver. Vi vil gerne fortælle dem om det de kan lave ude i ’virkeligheden’. Og så handler det også om, at fortælle dem om mulighederne i Frederikshavns Kommune. Mange smutter videre til storbyerne, men hvis vi har plantet et frø om, at der er muligheder i lokalområdet, hvis man vænner retur.

Næste skridt er nu at HTX fysiklærere skal på besøg ved MAN Energy Solutions for at finde inspiration til faglige samarbejder mellem virksomheden og HTX eleverne.

Lene Faurholt fortæller endvidere at hun er i gang med at lave tilsvarende aftaler med andre studieretninger. Fx er der næsten en aftale i hus med Regionshospitalet, som er henvendt studieretningen BioScience.

Vedlagt billede med de involverede. Fra venstre er det John Ditlev, MAN Energy Solutions; uddannelseschef Jan Jacobsen, Martec; underviser Kristian Holm Nielsen og vicerektor Lene Faurholt.

Målsætning med aftalen
Flere unge skal vælge teknisk gymnasium (HTX) som ungdomsuddannelse og efterfølgende en erhvervsrettet akademi- eller professionsbacheloruddannelse inden for det polytekniske område.

Flere af de unge på studieretningen Science & Engineering får øjnene op for de karriere- og uddannelsesmuligheder der er i Frederikshavn, således der på sigt sikres rekrutteringsgrundlag inden for det tekniske område.

De faglige miljøer omkring Martec og HTX Frederikshavn samarbejder og inspirerer hinanden på alle områder, hvor det har relevans.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HTX øger samarbejdet med Frederikshavn erhvervsliv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger