Adm. direktør har 25 års jubilæum i Sparekassen Danmark

Adm. direktør har 25 års jubilæum i Sparekassen Danmark

22. december 2022 - kl. 7:26 - af

Vagn Hansen har jubilæum med Sparekassen Danmark
At en direktør i den finansielle sektor kan fejre 25-års jubilæum som administrerende, er en sjælden begivenhed i Danmark. Men det er ikke desto mindre tilfældet for Vagn Hansen, der 1. januar kan se tilbage på 25 år som administrerende direktør i Vrå Sparekasse, senere Sparekassen Vendsyssel, og i dag Sparekassen Danmark.

Mandag den 9. januar kan han i øvrigt også fejre sin 65-års fødselsdag.

Fusionsmageren
Da Vagn Hansen blev ansat som direktør i Vrå Sparekasse i 1998, var der tre selvstændige sparekasser i den daværende Løkken-Vrå Kommune med 7-8000 indbyggere.

Vagn Hansen så tidligere end de fleste fornuften i og nødvendigheden af, at flere mindre sparekasser i Vendsyssel slog sig sammen, og Sparekassen Vendsyssel blev en realitet, da Vrå Sparekasse fusionerede med Jelstrup-Lyngby Sparekasse i 2001.

I de kommende år valgte en række pengeinstitutter at fusionere med Sparekassen Vendsyssel: Hellevad-Ørum Sparekasse i 2005, Brovst Sparekasse og Jerslev Sparekasse i 2006, Ulsted Sparekasse i 2008, Sparekassen Limfjorden og Sparekassen Hvetbo i 2012, Hals Sparekasse i 2015, Østjysk Bank i 2018, Dronninglund Sparekasse i 2019 og Salling Bank i 2020.
Desuden har Sparekassen Vendsyssel købt afdelinger af Sparbank og Den Jyske Sparekasse.

Fra 35 til 1200 medarbejdere
Endelig indgik Sparekassen Vendsyssel i 2021 i en ligeværdig fusion med Jutlander Bank og blev til Sparekassen Danmark.

Sparekassen Danmark har i dag afdelinger på 58 adresser, 305.000 kunder, 1.200 medarbejdere og en egenkapital, der overstiger 10,5 milliarder kroner. Dermed er Sparekassen Danmark landets største garantsparekasse og det ottendestørste pengeinstitut i Danmark.

Vagn Hansen er således på 25 år gået fra at være leder for 35 medarbejdere til at være øverste chef for 1200.

Tillidsposter
Vagn Hansen beklæder en række tillidsposter.

Han er bestyrelsesformand i DLR Kredit A/S og Egnsinvest Holding A/S, og han er medlem af bestyrelsen for Sparekassen Danmark Fonden Vendsyssel, Sparinvest SE, Lokale Pengeinstitutter, Finans Danmark, PRAS A/S og Kunstbygningen i Vrå.

I 2019 modtog han hædersprisen fra ”Bankdirektør Svend Hansen og Hustrus Fond”. Prisen tildeles en person, som har holdt sparekassetanken i hævd.

Baggrund
Vagn Hansen voksede op i Arden, er student fra Hobro Gymnasium og gik på handelsskolen i Aars, inden han blev ansat som elev i Bikuben, hvor han arbejdede i sammenlagt 20 år i sparekassens afdelinger i blandt andet Arden, Randers, Hobro og Grenaa.

Jubilaren bor med sin hustru, Ingrid, på en skovejendom på Jyske Ås, hvor de nyder den skønne natur. I sin fritid er Vagn Hansen også en dedikeret jæger.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Adm. direktør har 25 års jubilæum i Sparekassen Danmark' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger