Indlagte børn på Regionshospital Nordjylland inviteres på julemission

Indlagte børn på Regionshospital Nordjylland inviteres på julemission

27. december 2022 - kl. 11:38 - af

Det kan være hårdt at være indlagt i juletiden på grund af savnet til familien og juletraditionerne derhjemme. Derfor inviterer Legeheltene indlagte børn på Regionshospital Nordjylland på Julemission – et initiativ, hvor børnene gennemfører en række aktive juleudfordringer og til sidst bliver uddannet ”julemandens hjælper”. Målet er at gøre børnenes jul sjovere og mere aktiv – og skabe julestemning på sengestuerne. Det sker den 30. december mellem 9:00-14:30.

Julen står for døren, og de fleste børn og forældre drømmer om at fejre de hyggelige juledage i familiens skød med dans om juletræet, risalamande og julefrokoster – lige som de plejer. Men desværre er nogle børn nødt til at blive på hospitalet julen over. Derfor har Legeheltene på Regionshospital Nordjylland i Hjørring skruet op for julehyggen ved at invitere børnene med på Julemission.

”De færreste drømmer om at bruge juledagene på sygehuset, men desværre er det virkeligheden for nogle børn og deres familier. Vi håber, at vi med Julemissionen kan give dem en sjov og anderledes juleoplevelse, så savnet til juletraditionerne derhjemme bliver lidt mindre,” udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden, som driver Legeheltene.

Juleaktivitet der får børnene op af sygesengen

På med nissehue, jule-heltekappe og så afsted! Julemissionen går ud på, at børnene skal finde en række skjulte poster, som er gemt på børneafdelingen. Ved hver post skal der gøres en juleaktivitet – fx lave jule-sprællenisser eller englehop. Når alle posterne er fundet og krydset af på afkrydsningsarket, er børnene uddannet som julemandens hjælper, og så venter der både et diplom og et stykke legetøj som belønning.

”Julemissionen giver et frirum fra sygdom og lidt ekstra julestemning til familierne. Og så er missionen udformet således, at børnene får rørt kroppen, fordi vi ved, at det er vigtigt, at kroppen holdes i gang under en indlæggelse,” forklarer Henriette Madsen.

Legeheltene arbejder for at skabe aktiv leg og fysisk aktivitet for indlagte og udsatte børn på 25 børneafdelinger i Danmark og Færøerne, fire modtagecentre for ukrainske flygtninge og et børnehjem.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indlagte børn på Regionshospital Nordjylland inviteres på julemission' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger