√Örgang 2017 skal nu skrives op til snarlig skolestart

√Örgang 2017 skal nu skrives op til snarlig skolestart

3. januar 2023 - kl. 9:24 - af

Nu er det tid til at indskrive b√łrn i skole til skole√•ret 2023/2024. Alle b√łrn f√łdt i perioden¬†1. januar 2017 til 31. december 2017 skal nu indskrives.

Indskrivningen foregår digitalt og skal være afsluttet senest den 20. januar 2023.

Når skoleindskrivningen er slut, modtager forældrene nærmere besked fra barnets skole omkring skolestart. Hvis et barn er indskrevet til en privatskole, kan dette også indberettes.

Der er undervisningspligt fra august i det kalender√•r, hvor barnet fylder 6 √•r. Det betyder, at barnet som hovedregel skal begynde i b√łrnehaveklassen i en folkeskole eller anden undervisning som alternativ til folkeskolen.¬†

Der er 10 √•rs undervisningspligt i Danmark. Det betyder, at barnet starter i b√łrnehaveklasse og slutter med 9. klasse.

Frit skolevalg

I Danmark er der frit skolevalg. Det betyder, at man som forældre frit kan vælge en anden skole end distriktsskolen, hvis der er plads på den skole, man gerne vil benytte. Vær da opmærksom på, at man selv skal betale transport, hvis man i forbindelse med frit skolevalg vælger en skole, hvor barnet får behov for transport. 

Hvis man som for√¶ldre √łnsker, at barnet skal starte tidligere, skal man s√łge om tidligere skolestart. Skolens leder¬†beslutter sammen med for√¶ldrene eller den, der har for√¶ldremyndigheden, om barnet kan begynde tidligere i skole.¬†

Der er undervisningspligt fra august i det kalenderår, hvor barnet fylder 6 år. Det er dog i ganske særlige tilfælde muligt at lade sit barn begynde i skole ét år senere, end undervisningspligten indtræder.

Det er Frederikshavn kommune, som skal godkende udsættelsen.

Beslutningen om at udsætte undervisningspligten skal træffes medio januar i kalenderåret, hvor barnet fylder 6 år.

Uds√¶ttelse skal ske p√• baggrund af en individuel vurdering af barnet og v√¶re begrundet i barnets udvikling. Det er altid indehaveren af for√¶ldremyndigheden, der skal s√łge om skoleuds√¶ttelse

Vil man undervise sit barn derhjemme, skal man indsende et oplysningsskema til kommunen. Kommunen f√łrer tilsyn med hjemmeundervisningen.

Har man yderligere sp√łrgsm√•l, kan man kontakte barnets kommende skole eller den kommunale administration p√• tlf. 98459006 eller til Susanne Madsen p√• mail:¬†suma@frederikshavn.dk

Link, hvor der kan læses yderligere om skolestart i Frederikshavn Kommune:

https://www.frederikshavn.dk/borger/skole-og-uddannelse/skoler-og-sfo/skolestart/

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '√Örgang 2017 skal nu skrives op til snarlig skolestart' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger