Så mange danskere falder i januarfælden

Så mange danskere falder i januarfælden

6. januar 2023 - kl. 6:34 - af

Tre ud af ti danskere skal bruge januar på at træne mere, end de er vant til. Det svarer de, i en undersøgelse Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Januar er ikke bare starten på et nyt år, for rigtig mange danskere markerer det også starten på en periode, hvor der skal lidt ekstra sved på panden. Årets første måned er nemlig højsæson for at skrue op for træningsmængden, i jagten på en god start på året.  

Godt hver tredje dansker giver i en ny undersøgelse udtryk for, at de planlægger at øge deres træningsmængde efter jul og nytår. Og i den forbindelse er ungdommens gåpåmod er ikke til at tage fejl af. Hver anden person mellem 18 og 29 er nemlig klar til at snøre løbeskoene eller tage en ekstra gang til fodbold, for at skyde året godt i gang.  

Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gjensidige.  

Selvom entusiasmen for at øge sin træningsmængde i det nye år er positiv, skal man også passe på, at man ikke øger sit aktivitetsniveau så meget, at det ender med at gå galt. Fire ud af ti danskere svarer nemlig i undersøgelsen, at de har oplevet at blive skadet i forbindelse med motion. Og det sker særligt under løbeturen, til holdsport eller i fitnesscenteret.  

“Januar er ikke kun højsæson for motiverede danske motionister, det er desværre også et tidspunkt på året, hvor rigtig mange kommer galt afsted. Én af grundende til det er, at folk skruer for voldsomt op for aktivitetsniveauet på kort tid. Kroppen skal have tid til at opbygges, og derfor er dage med restitution næsten lige så vigtige som de dage, hvor man kommer ud og er aktiv,” forklarer Louise Brix, der er fagchef i sundhed hos Gjensidige.  

Til trods for at danskerne må slås med fibersprængninger og ømme ben gennem årets første måneder, så er det ifølge Louise Brix enormt positivt at se, hvor mange der år efter år ønsker at gøre noget ved deres motionsvaner.  

“Det er altid en god ide at have fokus på at få bevæget sig hvad end det er i et fitnesscenter eller til holdsport. Et godt råd kan være, at man forsøger at øge sit aktivitetsniveau over en længere periode, både for at undgå skader, men også for at undgå at man brænder ud, og måske ender med et lavere aktivitetsniveau, end man havde tidligere,” siger hun.  

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.711 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige i november og december 2022. 

Planlægger du at starte med at træne eller øge din træningsmængde efter jul/nytår? 

Ja 

29.6% 

Nej 

59.2% 

Ved ikke 

11.2% 

 

Har du nogensinde fået en skade, som følge af træning? 

Ja 

40.8% 

Nej 

56.6% 

Ved ikke 

2.6% 

 

Hvilke idrætter har du dyrket, hvor du har fået en skade? 

Hvilke idrætter har du dyrket, hvor du har fået en skade? 

0.4% 

Styrketræning 

21.4% 

Løb 

40.4% 

Cykling 

9.4% 

Holdtræning i fitnesscenter 

5.1% 

Yoga 

1.6% 

Holdsport (fx fodbold, håndbold eller lignende) 

34.5% 

Crossfit 

3.7% 

Ketchersport 

14.1% 

Andet, notér 

20.6% 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så mange danskere falder i januarfælden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger