No drugs, more hugs

Victoria Kupetz fra 9.a på Sæbygård Skoleafdeling.

No drugs, more hugs

13. januar 2023 - kl. 9:01 - af

Elever hjælper med at forebygge stofmisbrug blandt unge.

9. klasserne på Sæbygård Skoleafdeling  arbejder i denne uge med indsatsen ’No drugs, more hugs’, som skal være med til at forebygge stofmisbrug blandt unge i Frederikshavn Kommune.

– Der skal være en skrigfarve på, så det får opmærksomhed. Derfor har vi valgt den røde farve. Og så står der ’No drugs, more hugs’ med en hampplante med et stopskilt henover.

Victoria Kupetz fra 9.a på Sæbygård Skoleafdeling fortæller om det logo, hun er ved at designe sammen med en klassekammerat. Logoet er til Frederikshavns Kommunes indsats om at forebygge og skabe viden om stofmisbrug blandt unge.

Tidligere hed indsatsen ’Nej til narkotika i Frederikshavn’, men det navn er blevet lavet om, efter nogle unge gav deres besyv med. Nu hedder indsatsen ’No drugs, more hugs’.

– ’Nej til narkotika’ lyder alt for voksent. Samtidig handler det for os også om andre stoffer (red. rusmidler) end kun narkotika. For eksempel har vi i dag også talt om puffbars og snus, siger Kristian Nielsen fra 9.b på Sæbygård Skoleafdeling.

Indsatsen består af mere end en logokonkurrence 

Alle 9.- og 10. klasser i kommunen kan deltage i konkurrencen, hvor eleverne designer et logo til indsatsen. De elever, der laver det bedste logo, vinder biografbilletter til hele klassen. Konkurrencen fortsætter frem til 31. januar.

En anden del af indsatsen er, at SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi) holder oplæg på kommunens skoler og ungdomsuddannelser.

– Vi holder oplæg for 8. klasse og opefter. Det er altid en afvejning af, at vi ikke holder oplæggene for tidligt, inden eleverne overhovedet begynder have bevidsthed om rusmidler, men samtidig skal vi forebygge i tide. Derfor er det vigtigt at samarbejde med lærerne, som kender klassen bedst, siger SSP-koordinator Janni Fuglsang.

Brug af stoffer blandt unge i Frederikshavn er ikke højere end i resten af landet 

Sidste år udkom Ungeprofilundersøgelsen, som undersøger unges trivsel i flere kommuner. En del af undersøgelsen handler om brug af stoffer, og her viser tallene, at brug af stoffer blandt unge i Frederikshavn Kommune ikke er højere end i resten af landet. Alligevel mener formand for Børne- og Ungdomsudvalget Christina Lykke Eriksen, at det skal tages alvorligt.

– Vi skal tage problemet seriøst. Vi kan ikke tillade os at lade være, og de unge har behov for at se, at vi gør noget med den her indsats. Omvendt er det vigtigt at spørge nysgerrigt ind til, hvorfor nogle unge synes, stoffer er spændende.

– Men samtidig er det også vigtigt at aflive myten om, at problemet med stoffer blandt unge er større i Frederikshavn end andre steder. Det er det ikke, siger formand for Børne- og Ungdomsudvalget Christina Lykke Eriksen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'No drugs, more hugs' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger