Rekordmange til åbent hus på Frederikshavn Handelsskole

Rekordmange til åbent hus på Frederikshavn Handelsskole

13. januar 2023 - kl. 10:02 - af

Godt 160 interesserede unge og deres forældre var mødt op til åbent hus på Frederikshavn Handelsskole torsdag aften.  

Alle 144 sæder og vindueskarme i skolens auditorium var fyldte, da Frederikshavn Handelsskole holdt åbent hus torsdag aften. Her introducerede skolen de fremmødte for mulighederne på handelsgymnasiet HHX og de erhvervsfaglige uddannelser EUD Business og EUX Business.

  • Vi er meget glade for det store fremmøde og muligheden for at vise vores skole frem. Vi har en vifte af uddannelser, som hver især rummer forskellige retninger, så man kan tone sin uddannelse i den retning, som man har sin interesse. Nogle tror måske, at handelsgymnasiet kun er for de talstærke og økonomiinteresserede, men vi har også linjer, hvor sprog eller globalisering er i fokus, fortæller direktør Brian Andersson.

Både studievejledere, elever og tidligere elever stod klar til at fortælle om uddannelserne. Tidligere HHX elev Larisa, der i dag læser erhvervsøkonomi på Aalborg Universitet, havde tre klare budskaber i sit oplæg: HHX kan byde på mange spændende oplevelser både fagligt og personligt, man lærer at løse konkrete problemstillinger, og man behøver ikke blive uddannet inden for økonomi eller handel efter HHX.

Tvillingesøstrene Ida og Marie Diget Møller og veninden Emma Haugaard Rasmussen – alle fra Skagen skolen – var kommet for at høre om HHX.

  • Vi har mange veninder og familie, som har anbefalet handelsskolen. Man kan så meget bagefter med den uddannelse, og der er mange spændende fag som psykologi, afsætning og innovation, siger Ida Marie Diget.

Emma Haugaard Rasmussen supplerer:

  • Vi er kommet for at blive klogere på, hvad vi skal efter 9. klasse. Vi har valgt at høre om HHX, fordi det er rigtig spændende, og der er mange fremtidsmuligheder.

En hurtig vej ud i arbejde
De fremmødte kunne også høre om den etårige EUD Business med retningen detail eller handel og den toårige EUX, der kombinerer en erhvervsfaglig og gymnasial uddannelse.

Her fortalte Thomas, der har læst EUD og i dag er elev i Føtex, om uddannelsen. Han kom ikke med særlig gode karakterer fra folkeskolen, men oplevede her at have fundet den helt rette hylde, som resulterede i 10 og 12-taller på grundforløbene. EUD er meget konkret og virksomhedsnært, og han fremhævede muligheden for hurtigt at komme ud at arbejde.

En af dem, der var kommet for at høre om netop EUD, var Emmily Wounland fra 10. klassecentret.

  • Jeg vil gerne på EUD detail. Jeg er ikke så god til at koncentrere mig i skolen, så jeg vil gerne hurtigt ud at arbejde. Og det giver EUD’en mig mulighed for, siger hun.

Var man forhindret i at deltage i åbent hus, er man altid velkommen til at kontakte skolen, som gerne viser rundt og fortæller om uddannelserne. Der er ansøgningsfrist til ungdomsuddannelserne den 13. marts.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rekordmange til åbent hus på Frederikshavn Handelsskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger