Kultur skal bringe ensomme unge tættere på job eller uddannelse

Kultur skal bringe ensomme unge tættere på job eller uddannelse

22. januar 2023 - kl. 6:12 - af

KulturBoost er et nyt forløb målrettet ensomme unge, der hverken er i job eller uddannelse. Målet er at fremme de unges trivsel og deres muligheder for at indgå på arbejdsmarkedet eller påbegynde en uddannelse.

En gruppe af unge 18-30 årige i Frederikshavn Kommune kæmper med ensomhed, ledighed og er ikke i gang med en uddannelse. Det skal forløbet ”KulturBoost” målrettet disse unge dæmme op for:

–       I Arbejdsmarkedsudvalget er vi optagede af, at alle unge i vores kommune får mulighed for at komme i job eller i gang en uddannelse. Med KulturBoost søsætter vi et målrettet forløb, der skal øge de unges mentale trivsel og bygge bro til uddannelse og arbejdsmarked, udtaler John Karlsson, formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

KulturBoost henvender sig til en gruppe af unge med lav mental sundhed, som mistives i en sådan grad, at det kan få konsekvenser for deres livskvalitet. Med KulturBoost tager Frederikshavn Kommune afsæt i resultater fra internationale og danske studier og fra konkrete projekter med fokus på ”Kultur på Recept”, der viser, at der er evidens for, at sociale og kulturelle fællesskaber gør en forskel for borgeres mentale sundhed.

Kunsten af bruge kultur

Med forløbet KulturBoost er målet at styrke de unges mentale trivsel gennem forskellige skræddersyede kulturtilbud, der kan bidrage til deres indgang på arbejdsmarkedet eller uddannelse. De forskellige kunst- og kulturforløb skal give de unge sociale værktøjer og kompetencer til at mestre eget liv.

–       Vi håber også med KulturBoost at give de unge indsigt i – og lyst til at deltage i de kulturelle fællesskaber og tilbud, der findes i Frederikshavn Kommune. Vi har et stærkt og bredt udbud af kunst- og kulturaktører her i kommunen, som kan være med til at give de unges mentale sundhed og selvværd et boost, siger Peter Laigaard, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

KulturBoost forventes at løbe fra marts til maj måned 2023 med mulighed for løbende rekruttering af deltagere. 

Fakta

KulturBoost er et pilotprojekt skabt i et tværgående samarbejde mellem Jobcenter Frederikshavn og Center for Kultur og Borgerservice. Jobcentret står for rekruttering, evaluering og medfinansiering af projektet. KulturBoost forankres i Center for Kultur og Borgservice, der står for planlægning og afholdelse af de forskellige kunst- og kulturforløb i samarbejde med forskellige kunst- og kulturaktører.

Blandt de deltagende kunst- og kulturaktører er Skagen Kunstmuseer, PixlArt, Musikskolen, FilmMaskinen, Biblioteket, Sæby Scenen og Frederikshavn Kommunes naturvejleder.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kultur skal bringe ensomme unge tættere på job eller uddannelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger