Uddannelse betaler sig altid!

Uddannelse betaler sig altid!

25. januar 2023 - kl. 9:16 - af

Fremtidens Danmark er og bliver et videnssamfund. ”Kloge” hoveder på arbejdsmarkedet bliver en knap ressource, det viser alle undersøgelser. Vi skal i Nordjylland sætte fokus på, at være på forkant med uddannelsestilbud, så de ansatte har muligheder for hhv. efter- og videreuddannelse.

Derfor er vi glade for, at der lokalt på, bl.a. Frederikshavn Handelsskole, tilbydes masser af kompetencegivende uddannelser til vores medlemmer i HK regi, udtaler fællestillidsrepræsentant Jesper Ø. Andreasen fra HK Kommunal i Frederikshavn Kommune.

I vores samfund er uddannelse nøglen til øget vækst og velstand, men samtidig det vigtigste middel til at bryde den sociale arv og sikre lige muligheder for alle.

Dette er vi meget vågne overfor i HK regi og vi opfordrer alle vores HK medlemmer til at sikre sig en kompetencegivende uddannelse. Uddannelse betaler sig nemlig altid.

Desuden er det afgørende, at vi hele tiden bruger de muligheder der er for at opkvalificere arbejdsstyrken og sørge for, at langt flere unge får en uddannelse.

Det har været en udfordring i en periode at sikre og motivere de unge til at tage en uddannelse. Både den enkelte og samfundet går dermed glip af de store samfundsøkonomiske gevinster, som øget uddannelse giver. Men det skal ikke kun være for samfundets skyld, det skal i høj grad være for det enkelte medlems skyld. Vi skal som HK ansatte vise, at vi kan, vi vil og vi tør.Og ikke kun uddannelse, men også efter og videreuddannelse skal langt mere i fokus.

Uddannelse er en afgørende faktor for at finansiere fremtidens velfærd og for at imødekomme udfordringen med mangel på uddannet arbejdskraft på den anden side af krisen. Et stigende uddannelsesniveau vil øge arbejdsstyrken markant, og på den måde bidrage til at sikre øget velstand, samt at finanspolitikken er langtidsholdbar – sådan at vi kan efterlade velfærdssamfundet intakt til de fremtidige generationer.

At det så samtidig er beviseligt, at man lever længere hvis man har en længevarende uddannelse, det er vist heller ikke så ringe endda.

I HK er medlemmet i centrum og vi gør vores yderste for at være en fagforening i topklasse, og hermed også vores tilbud om forskellige tiltag i lokalrådets via HK, slutter Jesper Ø. Andreasen.

Jesper Ø. Andreasen

Fællestillidsrepræsentant

HK ansatte i Frederikshavn Kommune

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Uddannelse betaler sig altid!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger