16 nationer klar til U19 Herre VM i Floorball i Frederikshavn

16 nationer klar til U19 Herre VM i Floorball i Frederikshavn

31. januar 2023 - kl. 6:44 - af

I weekenden blev det afgjort hvilke fire europæiske nationer, der kunne booke de sidste billetter til VM i Arena Nord i Frederikshavn til foråret.

Der blev spillet to kvalifikationsturneringer i henholdsvis Østrig og Spanien, hvor de to værtsnationer sammen tog imod ni yderligere floorballnationer.

I EUR1 var det vores naboer fra Norge, som allerede lørdag sikrede en førsteplads i gruppen og endte med at vinde gruppen med maksimum point og frem sejre. Der var hård kamp om andenpladsen i denne gruppe, dog endte hjemmeholdet fra Østrig med at booke den anden VM-billet med lidt hjælp fra Norge, på trods af et nederlag i deres sidste kamp.

I EUR2 havde Estland en succesfuld kvalifikation og vandt i overlegen stil alle deres kampe, hvorfor de bookede førstepladsen i denne gruppe. Andenpladsen gik til Slovenien, der tog en vigtig sejr på sidste spilledag over Spanien.

De 16 hold, som skal deltage ved U19 Herre VM i Floorball den 26.-30. april 2023 er: Tjekkiet, Finland, Letland, Polen, Sverige, Schweiz, Tyskland, Slovakiet, Danmark, Estland, Østrig, USA, Norge, Slovenien, Australien og Singapore.

Lodtrækningen til de fire puljer fandt sted tilbage i december og ser således ud: 

Gruppe A:
Tjekkiet – Finland – Letland – Polen 

Gruppe B:
Sverige – Schweiz – Tyskland – Slovakiet 

Gruppe C:
Danmark – Estland – Østrig – USA 

Gruppe D:
Norge – Slovenien – Australien – Singapore

Danmark spiller mod verdens bedste
Danmark skal spille sin første gruppekamp mod USA onsdag den 26. april kl. 19.00. Torsdag spiller Danmark mod Østrig kl. 19.00. Fredag venter en tæt og altafgørende kamp mod Estland, som kunne blive en gruppefinale, kl. 19.00. Lørdag spiller Danmark igen kl. 19.00 – uanset deres placering i gruppen. Bliver Danmark nummer et i gruppen, skal de spille placeringskamp søndag kl. 10.00. 

”Vi glæder os til i samarbejde med Frederikshavn og Sport Event Denmark til at byde alle nationerne velkommen til Danmark. Vi har i samarbejde med IFF fået lagt et spændende og harmonerende kampprogram. Der venter en masse verdensklasse og seværdig floorball hver eneste dag i Arena Nord i begge arenaer.

Især lørdag hvor man ikke kan bede om en bedre optakt med to semifinaler forud for en evt. Play-off kamp, mod 4’eren i gruppe B”, lyder det fra Floorball Danmarks formand Steen Houman.

”Det bliver i år Frederikshavn, som kickstarter endnu et spændende sportsevent-år i Danmark med U19 VM for herrer i floorball. Og året slutter med VM kvindehåndbold 2023, og indimellem er der bl.a. The Ocean Race i Aarhus og VM badminton i København.

Nu kender vi de floorballnationer, der skal kæmpe om medaljerne, og det bliver spændende at se, hvem, der som de første kan krones som verdensmestre i Danmark i 2023,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Arena Nord glæder sig og vil gøre sit for at kunne levere et storslået VM fortæller direktør for Arena Nord, Per Malmberg:

”Vi i Arena Nord er utroligt stolte over at byde på floorball i verdensklasse 26. – 30. april 2023.

Talenter fra 16 nationer skal spille U19 VM i Frederikshavn inkl. Danmark og de fire store floorballnationer Sverige, Tjekkiet, Finland og Schweitz.

Flere af de unge talenter spiller allerede på A-landsholdet. Frederikshavn kommer til at syde af floorball i hele perioden, og ud over spillerne forventer vi at få rigtig mange gæster til glæde for byens hoteller, restauranter og forretningsliv.

Vi vil gøre alt for at vise værtskab i verdensklasse og håber, at mange lokale vil benytte lejligheden til at komme i Arenaen og opleve international stemning.”

Billetsalget til VM er i fuld gang. Der kan både købes dagsbilletter, gruppespils-pakker og weekendpakker. Køb din billet her!

Link til PM på floorball.dk:  https://floorball.dk/offentliggoerelse-af-kampprogram-til-u19-herre-vm-i-frederikshavn

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '16 nationer klar til U19 Herre VM i Floorball i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger