Frederikshavn bliver også værtsby for kvindernes håndbold-VM i 2023

Frederikshavn bliver også værtsby for kvindernes håndbold-VM i 2023

2. februar 2023 - kl. 9:18 - af

Nedtællingen til kvindernes verdensmesterskaber i håndbold, der delvist afholdes i Danmark, er for alvor begyndt. Og med under et år til startskuddet lyder, er den anden og sidste danske værtsby faldet på plads.

Danske håndboldfans kan se frem til at kunne opleve verdensklasse håndboldkampe i både Herning og Frederikshavn til december, når VM i kvindehåndbold løber af stablen i Danmark, Norge og Sverige. Og det bliver et glædelig gensyn med Frederikshavn som værtsby.

Tilbage i 2020 skulle Frederikshavn have været værtsby under kvindernes EM i Danmark og Norge, men på grund af coronarestriktioner måtte den nordjyske by opgives i sidste øjeblik, til stor ærgrelse for alle parter. Derfor er glæden ved at gøre comeback som værtsby desto endnu større nu:

– Vi glæder os til igen at byde velkommen til alle, der elsker håndbold. Vi byder ind med godt værtsskab både i Arena Nord men også i detailhandlen, hoteller og andre steder. Her vil syde af håndboldfest, lover Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Også hos Arena Nord ser det frem til endelig at være med til at huse så stor en international håndboldbegivenhed igen:

– Da Arena Nord blev indviet i 2005, var det vores store ønske, at vi kunne blive værtsby for sportsbegivenheder på øverste hylde. Vi var det sidst til VM i kvindehåndbold i 2015, og vi er så klar til igen at levere værtskab i verdensklasse. Byens mange hoteller bliver fyldte, mange frivillige bliver involveret, og nye fællesskaber omkring værtskabet vil blive etableret. Hele 37 kampe skal spilles i Arena Nord fra den 29. november til den 13. december, så rigtig mange kommer til at opleve den fantastiske juleby Frederikshavn, fortæller Per Malmberg, adm. direktør i Arena Nord.

Frederikshavn har tidligere været værtsby for et stort håndboldmesterskab, nemlig tilbage i 2015 da de sammen med Kolding, Næstved og Herning var værter for kvindernes VM. Derfor er der naturligvis stor glæde over at få den rutinerede vært med på holdet igen:

– Vi ser rigtig meget frem til, at Arena Nord igen skal lægge halgulv til håndbold i verdensklasse. Det er nogle stærke samarbejdspartnere, vi igen har fået med på holdet, i form af Frederikshavn Kommune, Arena Nord og Sport Event Denmark, og vi glæder os til at gentage det samarbejde. Derudover er jeg rigtig glad for, at vi nu endelig kan give danske og ikke mindst nordjyske håndboldfans fornøjelsen af at opleve international tophåndbold helt tæt på igen, siger Henrik M. Jacobsen, direktør i Dansk Håndbold Forbund.

VM i kvindehåndbold afholdes i Danmark, Norge og Sverige fra den 29. november til 17. december 2023.

Billetsalget til VM åbner den 1. marts kl. 10.00 via Ticketmaster.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn bliver også værtsby for kvindernes håndbold-VM i 2023' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger