Ny provst for Frederikshavn Provsti er lokal præst

Ny provst for Frederikshavn Provsti er lokal præst

3. februar 2023 - kl. 10:14 - af

Der er pr. 1. februar udnævnt en ny provst over Frederikshavn Provsti. Det er sognepræst i Sæby Peter Jessen.

Den nye provst over Frederikshavn Provsti, der dækker hele Frederikshavn Kommune, er et kendt, lokalt ansigt. Det er sognepræst i Sæby Peter Jessen, der er blevet udnævnt af Dronningen fra den 1. februar. Peter Jessen efterfølger provst Viggo Ernst Thomsen, der gik på pension i september 2022.

Peter Jessen er lokalt kendt som en meget værdsat sognepræst i Sæby igennem de sidste 16 år og siden 2010 tillige tilknyttet Søværnet som orlogspræst.

Den nye provst stammer fra Aarhus, han blev ordineret af daværende biskop Søren Lodberg Hvas i Byrum kirke på Læsø i 2003 og virkede som sognepræst dels på Læsø dels i Bangsbostrand fra 2003 til 2007. Derefter kom han til Sæby Sogn.

Samarbejdet og fællesskabets provst

Peter Jessen glæder sig til den nye opgave som provst for Frederikshavn provsti.

”Jeg kender heldigvis forholdene her i Frederikshavn Provsti rigtig godt, da jeg har været præst i provstiet i næsten tyve år,” fortæller Peter Jessen, der glæder sig over, at folkekirken står stærkt i området. Og han tilføjer: ”Vi præster skal altid gøre os umage med at prædike evangeliet, så det er relevant for mennesker i dag i 2023. Vi skal også være gode til at lytte til andre, så vi kan møde folk med empati og med det gode budskab, som er fundamentet for alt, hvad der sker i kirken. Kirke er ikke noget, man kan være alene om. Det handler om fællesskab, og det er også med den indstilling, at jeg vil virke som provst.”

Peter Jessen understreger tilknytningen til det østlige Vendsyssel: ”Menighederne på Læsø, i Bangsbostrand og i Sæby har i høj grad formet mig som præst, og det er jeg taknemmelig for. Nu ser jeg frem til at samarbejde med områdets præster, menighedsråd og ansatte. Det bliver spændende og godt at arbejde tæt sammen med provstiudvalget og de ansatte i provstiet. Der ses oftere og oftere hen til provstiet efter løsninger på fælles opgaver, der er blevet for store for de enkelte sogne. Vi er nødt til at arbejde sammen i hele provstiet for at kunne skabe de bedste rammer for kirkens liv og vækst her i området og løse fremtidens udfordringer,” siger han og trækker en speciel udfordring frem nemlig præstemanglen, der også er tydelig på toppen af Danmark.

”Som provst vil jeg arbejde for, at Frederikshavn Provsti er et godt sted at være præst med rimelige forhold og plads til udvikling og trivsel,” lyder det fra Peter Jessen, der fortsat har sognepræsteopgaver ved Sæby kirke. ”Det er vigtigt for mig, at jeg stadig bevarer tilknytningen til Sæby Kirke, hvor der er en hjertevarm og levende menighed og et rigtig godt fællesskab blandt de ansatte. Jeg vil også fortsætte med mine dejlige konfirmander og konfirmere dem sidst i april,” lover han.

Peter Jessen er 50 år, gift med Iben, der er lektor på universitetet i Aalborg. Sammen har de to store børn. Sin fritid bruger Peter Jessen gerne på at læse, traveture med hunden, lange løbeture eller på at bage eller lave mad. Går turen ud af landet, er det ofte sydpå til Italien.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny provst for Frederikshavn Provsti er lokal præst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger