Først måtte du godt. Så måtte du ikke. Men snart må du igen!

Først måtte du godt. Så måtte du ikke. Men snart må du igen!

11. februar 2023 - kl. 6:24 - af

Tidligere på ugen vedtog Teknisk Udvalg en opdatering af en lokal bekendtgørelse, der igen gør det muligt at standse eller parkere i skillerabatter i tættere bebyggede områder. Det har ellers været ulovligt efter en skærpelse i Færdselsloven sidste år.

Først måtte du godt. Så måtte du ikke. Men snart må du igen standse eller parkere i skillerabatter i tættere bebyggede områder i Frederikshavn Kommune, for eksempel på villaveje. Det besluttede Teknisk Udvalg tirsdag aften.

Skillerabatter er de rabatter, som adskiller kørebanen fra fortov eller cykelsti. Sidste år blev det ulovligt at standse eller parkere i den type rabatter i tættere bebyggede områder, efter en skærpelse i Færdselsloven.

Ifølge Færdselsloven er det muligt at lave lokale undtagelser, og det har Frederikshavn Kommune også tidligere benyttet sig af. Men med sidste års skærpelse af Færdselsloven har en opdatering en lokal bekendtgørelse været nødvendig.

– Vi har vedtaget en opdateret lokal bekendtgørelse for at gøre det nemmere at parkere for de borgere, som bor på veje, der har skillerabatter. Det er jo typisk villaveje, som kan være smalle, og ved at parkere i rabatterne i stedet, så generer man også trafikken på kørebanen mindre, siger Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg.

Den opdaterede bekendtgørelse træder snart i kraft

Teknisk Udvalg vedtog forslaget om den opdaterede bekendtgørelse om standsning og parkering tirsdag, men du må vente lidt endnu med at standse eller parkere i skillerabatten.

Bekendtgørelsen træder nemlig først endeligt i kraft, når den bliver offentliggjort. Det vil ske både på Vejdirektoratets og på kommunens hjemmeside, formentlig inden for en uges tid.

Ud over muligheden for at standse og parkere i skillerabatter indeholder den opdaterede bekendtgørelse også en række andre bestemmelser omkring parkering i byerne.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Først måtte du godt. Så måtte du ikke. Men snart må du igen!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger