Outdoor er in: Nyt campingnetvĂŚrk godt fra start

Outdoor er in: Nyt campingnetvĂŚrk godt fra start

24. februar 2023 - kl. 6:33 - af

1 ud af 3 turister i Frederikshavn Kommune overnattede sidste ĂĽr pĂĽ en campingplads. Alligevel er der stadig potentiale for mere – et nyt campingnetvĂŚrk skal hjĂŚlpe campingpladserne med at indfri det.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at over 32 % af den halve million turistovernatninger i Frederikshavn Kommune i 2022 foregik pü en campingplads. Det er et godt stykke over landsgennemsnittet, som ligger pü 21 %. Destination Nord, som er destinationsselskab for Frederikshavn, LÌsø, Brønderslev og Aalborg Kommune, forventer, at disse tal fortsat vil stige over de kommende ür.

Nu ivÌrksÌtter destinationsselskabet et nyt campingnetvÌrk for de fire kommuners 22 campingpladser. Første dialogmøde fandt sted for nylig, og der var stor opbakning blandt campingpladserne, der deltog engageret og med stor spørgelyst.

– Campingpladser spiller en afgørende rolle i at tiltrĂŚkke endnu flere turister til de nordjyske destinationer, ikke mindst Frederikshavn, som i forvejen gør det virkelig godt. I vores nye campingnetvĂŚrk fĂĽr campingfolket mulighed for at sparre, idĂŠudvikle og fĂĽ ny viden om for eksempel udvikling i efterspørgsel, mĂĽlgrupper og trends, siger Tonny Skovsted Thorup, direktør i Destination NORD.

Og sü er det en direkte indgang til destinationsselskabet for campingpladserne med deres ønsker og behov.

Høje forventninger fra deltager

En af deltagerne pü første møde var Tina Boelt Sørensen, lejrchef i CampOne Grenen Strand, og hun ser meget frem til det nye netvÌrk:

– Jeg er begejstret over campingnetvĂŚrket, for jeg ved, hvad et stĂŚrkt netvĂŚrk kan afstedkomme. Jeg regner med, at vi kommer til at hjĂŚlpe hinanden med sparring og praktiske ting. For eksempel sidste ĂĽr, da vi skulle introducere affaldssortering, kunne det have vĂŚret fedt at dele idĂŠer med de andre campingpladser. Eller til sommer, hvor vi er udsolgt til Skagen Festival, sĂĽ er det jo oplagt, at jeg sender gĂŚsterne videre til dem, jeg sidder i netvĂŚrk med.

Nye campister stiller andre krav

Det var især under coronaen, at camping for alvor fik vind i sejlene, og hvis campingpladserne skal have en endnu større bid af den ’outdoor’-bølge, som lige nu skyller ind over Nordjylland, skal de tage højde for, at tidens nye campister efterspørger andre ting end de mere traditionelle, forklarer Tonny Skovsted Thorup videre:

– Fremtidens campingturister identificerer sig ikke nødvendigvis som ’campister’, men vil gerne overnatte ’outdoor’. De bruger ogsĂĽ i højere grad campingpladsen som rejseudgangspunkt og søger oplevelserne i nĂŚromrĂĽdet.

Gennem det nye netvÌrk kommer Destination Nord til at stille flere tilbud til rüdighed for at hjÌlpe campingpladserne med at udvikle nye produkter, blandt andet gennem et innovationsforløb, hvor Dansk Kyst- og Naturturisme m.fl. byder ind med specialistkompetencer.

Det nyetablerede campingnetvÌrk mødes fire gange ürligt.

Faktaboks

Frederikshavn Kommune toppede med andelen af campingovernatninger i Destination Nord i 2022 og ligger samtidig langt over landsgennemsnittet.

Om Destination Nord

Destination NORD er sammen med de øvrige 18 destinationsselskaber i Danmark sat i verden for at arbejde professionelt med turismefremme og dermed skabe omsÌtning og jobs inden for turisme- og oplevelsesøkonomien. Destination Nord er destinationsselskabet for Frederikshavn, LÌsø, Brønderslev og Aalborg Kommuner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Outdoor er in: Nyt campingnetvĂŚrk godt fra start' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger