Jeg har altid elsket at være fisker

Jeg har altid elsket at være fisker

27. februar 2023 - kl. 6:25 - af

Det er en tidligere fiskeskipper og bestyrelsesmedlem af Strandby fiskeriforening John Snebang, der delagtiggør os i sit lokale liv i denne podcast.

John er gået den lige vej til at blive fisker, som var normalt for tiden dengang i Strandby, efter 7 år i skole så direkte hyre på sin fars kutter, en tid, som til sidst kulminerede i  at John fik bygget sit eget fiskefartøj på Karstens Skibsværft i Skagen.

Hans fiskerkarriere har gået i bølgegang, og han fortæller blandt andet den dramatiske historie, da de blev påsejlet af en svensk fiskekutter og besætningen med nød og næppe overlevede i 1964.

John fortæller også levende om de vilkår de fiskede under dengang i 60’erne og frem til i dag, og vi hører om hans personlige fingeraftryk på den velkendte fiskerikonflikt, hvor vrede fiskere og deres fartøj blandt andet blokerede Frederikshavn Havn indtil Anker Jørgensen til sidst afsluttede konflikten. Hvad fik fiskerne ud af konflikten, og hvilke konsekvenser fik den for de involverede? Hjalp det overhovedet?

Vi runder også Johns familie forhold, og tiden hvor han mødte sit livs Anni, og hvad han i dag som pensionist, får tiden til at gå med.

Lyt med til denne podcast, der sendes i radio FCMR i dag 27. februar kl. 18 i Mandagsmagasinet, og som herefter kan høres på hjemmesiden www.fcmr.dk som podcast.

For produktion og tilrettelæggelse Gitte Hansen

Du kan lytte til udsendelsen i radioen på følgende frekvenser

Frederikshavn 106,6 HMz

Østervrå 103,5 MHZ

Sæby 97,4 HMz

Podcast www.fcmr.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jeg har altid elsket at være fisker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger