Ændret alder for start i børnehave fra 2024

Ændret alder for start i børnehave fra 2024

14. marts 2023 - kl. 10:16 - af

Det kommunale Center for Dagtilbud foreslår, at alderen for start i børnehave fra 1. januar 2024 ændres til den 1. i måneden efter, at et barn er fyldt 3 år.

Dette forslag skal politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget tage stilling til, når de mødes næste gang den 15. marts.

Indførelsen af lovbestemte minimumsnormeringer fra 1. januar 2024 betyder, at Børne- og Ungdomsudvalget skal sikre, at børn under 3 år indgår i normeringen, så der er minimum én pædagogisk medarbejder pr. 3 børn frem til den 1. i måneden, efter at barnet er fyldt 3 år. Pladser til børn over 3 år skal normeres med én pædagogisk medarbejder pr. 6 børn.

Center for Dagtilbud vurderer, at den enkleste måde at sikre lovens krav om minimumsnormering i relation til alder vil være at ændre den nuværende aldersgrænse for start i børnehave fra 2 år og 11 måneder til den 1. i måneden efter, at et barn er fyldt 3 år.

Dermed vil vuggestue- og børnehavepladser fortsat kunne tildeles ressourcer efter pladstype uden opbyggelse af en administrativ og bureaukratisk praksis for tildeling af 2 måneders ekstra ressourcer til børnehaverne til deres varierende antal af børn under 3 år.

Ændringen vil betyde et øget pres på behovet for både dagpleje- og vuggestuepladser. Dette pres vil skulle håndteres inden for området med oprettelse af flere vuggestue- og dagplejepladser. Noget af presset på fx lokaler til vuggestuepladser vil kunne udlignes af, at løsningen vil betyde tilsvarende færre børnehavepladser.

Lovkravet om børnehavenormering tidligst fra den 1. i måneden efter barnet er fyldt 3 år vil give en merudgift til personalenormering fra 2024.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ændret alder for start i børnehave fra 2024' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger