Afgørelse i sag mod træpille-firma

Afgørelse i sag mod træpille-firma

17. marts 2023 - kl. 12:15 - af

Anklagemyndigheden er nu færdig med at gennemgå det samlede efterforskningsmateriale i sagen vedrørende databedrageri mod virksomheden Pinnerup Træpiller i forbindelse med online-salg af træpiller – en sag, som Nordjyllands Politi har undersøgt siden sidste efterår. Og anklagemyndighedens klare konklusion er, at der ikke er grundlag for at rejse nogen straffesag mod firmaet og personerne bag.

Det oplyser den ansvarlige specialanklager, Peter Møller Nielsen, der kort uddyber baggrunden for beslutningen: 

”Anklagemyndigheden har nu grundigt gennemgået alle beviser og efterforskningsresultater, der er tilvejebragt i sagen. Og det er vores helt klare vurdering, at der ikke er tilstrækkeligt med beviser til, at de sigtede kan blive dømt ved en domstol for at have villet bedrage køberne af træpiller. Og derfor har vi opgivet at rejse tiltale i sagen, hvilket betyder, at sagen ikke bliver indbragt for retten.” 

Sagen, der omhandlede en mulig overtrædelse af straffelovens § 279a vedr. databedrageri, er afgjort efter reglerne i retsplejelovens § 721, stk. 1, nr. 2, der netop handler om, at en sag kan opgives, når det ikke er muligt at føre bevis for, at den eller de sigtede er skyldige. 

Det er, pointerer specialanklageren, vigtigt at understrege, at alle køberne siden har fået det hele eller næsten det hele af de indbetalte beløb tilbagebetalt.     

Anklagemyndigheden har ingen yderligere informationer i sagen. 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Afgørelse i sag mod træpille-firma' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger