Borgmesteren: Nej til at sælge vores havne

Borgmesteren: Nej til at sælge vores havne

4. maj 2023 - kl. 7:55 - af

Jens Borup, Venstre, foreslog på byrådsmøde, at vi sælger Skagen og Frederikshavn Havne.

Det bliver et nej herfra.

Hvorfor skal havnene være på kommunale havne? Det skal de, fordi vi kan styre en samlet udvikling af havnene som stærke og vigtige erhvervsområder og infrastruktur i vores område.

Lad os forestille os, at vi solgte til et udenlandsk investeringsselskab, der efter en tid lukkede ned og forlod området.  Måske havde de solgt havnene i bidder til andre. Måske havde de ikke fået solgt, men efterlod havnene uden plan for vedligehold og udvikling.

Jeg kunne bedst her illustrere, hvorfor jeg ikke mener, vi skal sælge Skagen og Frederikshavn Havne ved at skrive om ovenstående skrækscenarie.

Kan der være en situation, hvor havnene kunne sælge noget? Det kan jeg ikke kategorisk afvise, men så skal det være en del, der ikke er havnerelateret, som feks noget jord eller ejendom, der altså ikke er havnerelateret og i sammenhæng med havn.

Nej lad os beholde vores havne på kommunale hænder, så vi via vores havnebestyrelser og ledelser kan fortsætte udviklingen af de vigtige erhvervsområder, som vores store havne er. Og som i fremtiden vil spille en endnu vigtigere rolle ift forsyningssikkerhed og grøn omstilling – udover det vores havne allerede er i dag – nemlig store og stærke erhvervsområder med arbejdspladser – direkte og afledte.

Og så er der det lidt blødere men ikke uvæsentlige: havne er en del af vores DNA. Historisk har vi altid været optaget af, hvad der er derude, og hvem der kommer til fra havsiden. Det er både gæster og nogle, vi kan gøre forretninger med.

Det er fælles flagskibe, som vi ved kommunalt ejerskab kan styre i en sammenhængende og stærk retning – for private aktører og for business.

 

En kommentar til “Borgmesteren: Nej til at sælge vores havne” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Borgmesteren: Nej til at sælge vores havne”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmesteren: Nej til at sælge vores havne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger