Hårdt; men hyggeligt. Frederikshavn Havkajakklub på tur til Silkeborg

Hårdt; men hyggeligt. Frederikshavn Havkajakklub på tur til Silkeborg

11. maj 2023 - kl. 6:35 - af

Frederikshavn Havkajakklub var på den 1. større klubtur i 2023, hvor vi havde arrangeret en tur med ”udgangspunkt” i Skyttehusets Outdoor Camp ved Julsø ved Silkeborg.

Der var tilmeldt 27 deltagere, og vi var fordelt på 3 grupper. Den 1. gruppe startede med udgangspunkt ved Klostermølle og roede op til den 2. gruppe, der skulle starte med udgangspunkt ved Ry Roklub. Sammen roede de til Skyttehuset, hvor den 3. gruppe havde etableret vores camp på stedet.

Den 1. gruppe havde varmet godt op, inden starten på turen; men de fik hurtigt endnu en opvarmning, da det blæste ”helt vildt” med 10-12 meter fra øst igennem Mossø, og der var høje bølger på søen, hvorfor alle fik varmen endnu engang, idet de måtte kæmpe sig godt igennem bølgerne.

Efter frokost roede begge grupper videre imod Skyttehuset, og måtte hele eftermiddagen kæmpe med vinden fra øst, der kom og skabte bølgerne bagfra, hvorfor de mange gange ”surfede” på bølgerne. Julsø kan være en særdeles hård prøvelse at komme igennem, selvom man ikke skulle tro, at en sø kan ”rejse sig så meget”, som den kan.

Sidst på eftermiddagen var alle fremme ved campingpladsen efter dagens hårde slid, og vi fik afhentet alle biler i hhv. Klostermølle og i Ry, således at alle kunne få slået telte op, hhv. få sig indlogeret i deres hytte, hvorefter der var hygge med øl, gin og tonic og efterfølgende rødvin til den medbragte mad, der bestod af 3 forskellige typer af lasagne.

Lørdag gik turen fra campingpladsen imod Silkeborg, igennem slusen ved Silkeborg Havn, over i Silkeborg Langsø, hvor vi holdt frokost ved Silkeborg Kajakklubs center for kajakpolo, og så lidt af et mesterskab der, inden vi roede videre igennem Langsø og ud i Silkeborg Ørnsø, hvor vi – efter at være igennem søen, skulle bære kajakkerne over til Almindsø, hvor vi lagde fra ved Aggerholm, og roede over til Østre Badeanstalt, hvor vi holdt kaffepause, inden turen gik videre igen. Nu gik turen over igennem Vejlsø og ud i Brassø og et besøg i ”Brillerne”, inden turen gik videre igennem Borresø og hjem til campingpladsen i strid modvind.

Igennem turen så vi både fiskehejrer, diverse ørne og en enkelt isfugl, udover mange svaner, gæs, gæslinger og ænder.

Lørdag aften bestod middagen af lasagne og chili con carne med medbragte drikkevarer og hygge.

Søndag formiddag var der nogle, der tog en hurtig rotur på 10 kilometer, inden vi pakkede lejren sammen og kørte hjem til Frederikshavn, trætte, mætte og glade for det gode samvær.

Hans Chr. Højslet

Formand for Frederikshavn Havkajakklub

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hårdt; men hyggeligt. Frederikshavn Havkajakklub på tur til Silkeborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger