Kære Politikere: Hvor længe tør I vente?

Kære Politikere: Hvor længe tør I vente?

12. maj 2023 - kl. 6:18 - af

Af Tillidsrepræsentant Helle Bagh Jensen på vegne at alle tillidsrepræsentanter i hjemmeplejen og plejecentrene i Center for Sundhed og Pleje.

Kære politikere.

I Center for Sundhed og Pleje ser vi tillidsrepræsentanter bekymret på fremtiden.

Vi ser gode kollegaer, der er i knæ. De vil gerne yde en indsats, og motivationen er der. Men vilkårene for at lykkes, er simpelthen ikke til stede.

Det er jer – kære politikere – der har magten til at gøre noget.

Virkeligheden er, at vi får flere og flere ældre. Flere demente borgere og flere ud afreagerende borgere. Når borgerne bliver ældre, får vi også flere komplekse borgere, som kræver flere ressourcer.

Vi skal arbejde med omhu og samvittighedsfuldhed. Vi skal arbejde forebyggende og rehabiliterende og forebygge flere indlæggelser.

Men virkeligheden – den i åbenbart ikke får øje på, når I kigger i Excel-arket – er, at vi er pressede på tid og personale. Virkeligheden er, at vi skal arbejde hurtigere, og vi kan ikke levere.

Vi prøver at råbe op ad de rette veje i MED-systemet, men vi oplever, at vi ikke bliver mødt.

Vi er fuldt bevidst om, at budgetterne skal overholdes, men nu er det på bekostning af vores kollegaers vilkår, og det er ikke rimeligt, at vi ikke får arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen.

Der er stormvejr rundt omkring i vores center. Der bliver råbt op, men mange har følelsen af, at vi taler for døve ører.

Kom nu ned i øjenhøjde, kære politikker. Lyt til os.

Vi vil gerne fastholde alle vores kollegaer på arbejdspladsen, der er brug for dem alle.

Men vi har en bekymring for, at de forsvinder til andre firmaer eller helt ud af vores fag på grund af de arbejdsvilkår, som I er med til at sætte rammerne for.

Vores bekymringer er vi ikke ene om. Fx viser en ny undersøgelse blandt FOAs medlemmer, at flere og flere unge under 40 år fravælger vores fag pga. urimelige vilkår.

Vi ser stigende sygefravær på området og nej: Det er ikke Corona eller manglende afspritning, der gør at sygefraværet er højt, men det er arbejdsrelateret stress, fordi der mange steder ikke er mulighed for at restituere.

Det er ikke rart at se kollegaer få en lang sygdomsperiode. Det er forfærdeligt, hvis det kunne være undgået, hvis arbejdsvilkårene var bedre. Man kan sparer sig fattig og sygdom koster mange penge.

Som vi ser det, kæmper vores ledere en ulige kamp for at få budgetterne i nul. Det virker, som en kamp, der ikke kan vindes.

Vi ser ind i flere besparelser i årene frem, og vi har svært ved at se fremtiden for ældreplejen i Frederikshavns kommune og vores plads i den, hvis ikke i ændre på de urimelige vilkår der tilbydes.

Så igen kære politikker. Hjælp os med at skabe nogle bedre vilkår i Center for Sundhed og Pleje, før det er for sent.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kære Politikere: Hvor længe tør I vente?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger