Unik fotoudstilling på pladsen ved Kappelborg i morgen fredag

Unik fotoudstilling på pladsen ved Kappelborg i morgen fredag

18. maj 2023 - kl. 6:00 - af

Fotograf Cosmin Bumbut og journalist Elena Stancu har de seneste fire √•r rejst rundt i Europa for at portr√¶ttere rum√¶nere bosat i blandt andet Spanien, Holland og Danmark. Nu genbes√łger de Skagen for at vise fotoudstillingen Away og m√łde de rum√¶nere, der medvirker.¬†

Siden januar 2019 har journalist Elena Stancu og fotograf, Cosmin Bumbut k√łrt Europa tyndt i deres autocamper for at dokumentere rum√¶nske mindretal i blandt andet Spanien, Holland og Danmark. I 2022 bes√łgte de Skagen og Frederikshavn. Her interviewede og fotograferede de en r√¶kke herboende rum√¶nere ‚Äď bl.a. en sprogl√¶rer og andre, der bor og arbejder p√• virksomheder i Frederikshavn Kommune.

Oplev udstillingen og m√łd skaberne bag

Nu er Elena og Boris tilbage i Danmark for at vise deres fotoudstilling og takke de rumænere, som har fortalt deres historie og lagt ansigt til de mange unikke portrætter, der indgår i udstillingen. Billederne er monteret på Elena og Boris’ autocamper, og alle interesserede er velkomne til fernisering af fotoudstillingen fredag den 19. maj kl. 12.00-20.00 på pladsen ved Kulturhus Kappelborg i Skagen.

Når udstillingen lukker fredag aften kl. 20, får alle, der kan genkende sig selv på nogle af fotografierne, mulighed for at tage dem med hjem.

Fakta

Teleleu best√•r af fotograf Boris Bumbut og fotograf Elena Stancu. De har siden 2013 arbejdet med dokumentationsprojekter ‚Äď bl.a. projektet Away, en serie af rapporter om de 5,7 millioner rum√¶nere, der er emigreret og har bosat sig i Europa. De har p√• rejsen bes√łgt rum√¶nske samfund i Spanien, Portugal, Italien, Tyskland, Holland, Storbritannien, Sverige og Danmark.

Læs mere om Away og andre projekter på teleleu.eu 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unik fotoudstilling på pladsen ved Kappelborg i morgen fredag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger