Vandglade campister får nem adgang til SUP og kajak

Linette Nørgaard og Tonny Thorup.

Vandglade campister får nem adgang til SUP og kajak

19. maj 2023 - kl. 6:57 - af

Flere campingpladser på Kattegat-kysten tilbyder nu udlejning af SUP-boards og havkajakker, som bookes, hentes og sættes i vandet lige ved campingpladsen.

Blandt andet har Svalereden Camping i Sæby ”søsat” udlejningskonceptet, der skal give gæsterne en oplevelse af Sæby fra vandkanten. SUP-boards, havkajakker, redningsveste og våddragter står placeret centralt på pladsen, klar til afhentning, og fragtes nemt ned på stranden.

– Østkystens rolige vand giver optimale forhold for SUP-board og havkajak, og man oplever vores fantastiske kyststrækning på en helt ny måde. Vi har selv haft stor fornøjelse af at sejle i kajak, og i den kommende sæson gør vi det endnu lettere for vores gæster at få spændende oplevelser på vandet, siger Linette Nørgaard, indehaver af Svalereden Camping. Hun glæder sig især over at kunne tilbyde børnevenlige familiekajakker.

Kattegat-kysten tiltrækker turister

Initiativet er kommet på plads via et udviklingsprojekt hos Destination NORD med fokus på Kattegat-kysten, hvor campingpladser og leverandøren Aalborg Outdoor har deltaget i et netværk med bl.a. det sigte, at der sker positive tiltag, som skaber flere gode oplevelsestilbud:

– Hele 42 % af turismen i Destination Nord er kyst- og naturturisme, og Kattegat-kysten er en vigtig ressource, som vi hele tiden arbejder på at videreudvikle i forhold til, hvad markedet efterspørger. Kystens campingpladser spiller en afgørende rolle i at trække gæster til området. Derfor stiller vi superskarpt på, hvordan vi kan hjælpe aktørerne med at spotte trends og facilitere attraktive tilbud, folk vil rejse efter. Der er outdoor-aktiviteter i meget høj kurs, siger Tonny Skovsted Thorup, direktør i Destination NORD.

Flere campingpladser på vej

Udlejningskonceptet er skabt af Aalborg Outdoor, der udlejer udstyr til udendørsaktiviteter og -events. Udover Svalereden Camping er Hedebo Camping, også i Sæby, med i konceptet fra Aalborg Outdoor, og det er på vej hos flere campingpladser. Selvom udlejningstilbuddet på campingpladserne er målrettet pladsens gæster, er ikke-gæster også velkomne til at leje og bruge udstyret.

– Havkajak og især SUP-boards er jo stormet frem over de seneste år, og vi har gjort det supernemt og tilgængeligt for folk at få en dag på vandet ved at placere udstyret lige dér, hvor de er og skal bruge det, siger Martin Funke, indehaver af Aalborg Outdoor.

Han lægger vægt på, at det skal være både sjovt og sikkert, så skulle vejret ikke tillade en tur på vandet, får man tilbudt at bestille til en ny dag eller at få pengene retur. På den måde minimeres risikoen for, at gæsterne bevæger sig ud på vandet i farligt vejr.

Faktaboks:

Destination Nord sætter fokus på udvikling af turistaktiviteter på Kattegat-kysten som et led i projektet ”Bæredygtig destinationsudvikling gennem internationale styrkepositioner”, der er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Om Destination Nord:

Destination NORD er sammen med de øvrige 18 destinationsselskaber i Danmark sat i verden for at arbejde professionelt med turismefremme og dermed skabe omsætning og jobs inden for turisme- og oplevelsesøkonomien. Destination Nord er destinationsselskabet for Frederikshavn, Læsø, Brønderslev og Aalborg Kommuner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vandglade campister får nem adgang til SUP og kajak' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger