Rekordresultat i Frederikshavn Havn

Administrerende direktør, Mikkel Seedorff Sørensen.

Rekordresultat i Frederikshavn Havn

17. juni 2023 - kl. 14:02 - af

Årets resultat udgør 66.003 tkr., hvilket er 61.638 tkr. mere end resultatet for 2021.

Der er noteret en fremgang i omsĂŚtningen pĂĽ 46%, en fremgang i bruttofortjenesten pĂĽ 66% i forhold til 2021 og endelig en fremgang i driftsresultatet (efter afskrivninger) pĂĽ 207% i forhold til 2021. Afskrivningerne er i samme periode steget 160%.

Resultatet betegnes som meget tilfredsstillende.

– Vi noterer med tilfredshed, at vi nu ser resultatet af de nye aktiviteter, som primĂŚrt udvidelsen af Frederikshavn Havn i 2 etaper har medført. OmsĂŚtningen følger forventningerne pĂĽ trods af, at vi endnu ikke har realiseret den omsĂŚtning, som Stena Oils bunkerterminal vil medføre. Udover fremgangen i omsĂŚtning og bruttoresultat, noterer vi med stor glĂŚde, at de nye aktiviteter foreløbig har skabt over 400 arbejdspladser hos virksomhederne pĂĽ havnen, udtaler bestyrelsesformand Bo Uggerhøj.

– NĂĽr vi samtidig har afdraget pĂĽ vores lĂĽn for sĂĽvel etape 1 og 2 siden 2018, og først i 2022 for alvor har noteret omsĂŚtning fra de nye aktiviteter, er det et imponerende regnskab, vi kan fremvise for Frederikshavn Havn.

– Udviklingen følger vores forventninger, og vi ser frem til at vĂŚre i fuld drift (inkl. bunkerterminalen) fra 3-4. kvartal 2023. Det skal i samme ombĂŚring noteres, at afdragene i 2018-2021 udgør DKK 165 mio., som er taget ud af havnens driftslikviditet – hvilket svarer til 3 ĂĽrs omsĂŚtning i den oprindelige havn, sĂĽ det viser lidt om robustheden i virksomheden.

– Det samme afspejles i vores budgetter og prognoser pĂĽ kort og langt sigt – nemlig at vi ser ind i en rigtig spĂŚndende udvikling sĂĽvel aktivitetsmĂŚssigt som økonomisk, slutter Bo Uggerhøj.

Administrerende direktør, Mikkel Seedorff Sørensen tilføjer:
– Udover de allerede gennemførte projekter, hvor vi med en fĂŚrdigbygget bunkerterminal i 2023 kan se frem til et fuldt driftsĂĽr i 2024, sĂĽ er der allerede nu efterspørgsel efter yderligere baglandsarealer og ikke mindst kajfaciliteter. Vi arbejder for øjeblikket med at udvide aktiviteterne bĂĽde med eksisterende og nye kunder – efterspørgslen er støt stigende i takt med, at de nye virksomheder er i drift – og flere nye vil gerne vĂŚre en del af udviklingen i Frederikshavn.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rekordresultat i Frederikshavn Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger