Sparekassen Danmark går på børsen med sin egen investeringsforening

Med børsnoteringen bliver det lettere for sparekassens kunder at købe og sælge deres investeringsbeviser i net- og mobilbank”, siger Steen Juulsgaard, der er investeringsdirektør i Sparekassen Danmark.

Sparekassen Danmark går på børsen med sin egen investeringsforening

17. juni 2023 - kl. 12:03 - af

SparDanmark Invest bliver nu mere tilgængelig.

Sparekassen Danmark etablerede i maj 2022 sin egen investeringsforening – SparDanmark Invest. I dag forvalter foreningen mere end fire milliarder kroner af kundernes formuer, såvel pensioner som frie midler, fordelt på 6.000 depoter i sparekassen.  

Nu tager sparekassen næste skridt og børsnoterer SparDanmark Invest på Nasdaq Copenhagen – bedre kendt som Københavns Fondsbørs.

Første handelsdag på børsen bliver torsdag den 15. juni 2023.

Egen bestyrelse

Det er Sparekassen Danmark, der forvalter kundernes depoter, men SparDanmark Invest er et selvstændigt juridisk selskab med egen bestyrelse.

Formand er advokat Ulla Skov, Aalborg. I bestyrelsen sidder desuden medlemsdirektør Bjarne Toftlund, Odense, direktør Jakob Goul Rømsgaard, Hobro, og direktør Hans Jørgen Kastberg, Aars.

Om børsnoteringen siger formand Ulla Skov:

”Det er en meget god idé, for vi har et rigtigt godt produkt, som vi nu gør det lettere for andre end sparekassens nuværende kunder at investere i.”

Adgang til handel i net- og mobilbank

Med børsnoteringen bliver det lettere for sparekassens kunder at købe og sælge deres investeringsbeviser i SparDanmark Invest.

”Hidtil har en investor i SparDanmark Invest ikke haft adgang til selv at handle investeringsbeviser via net- eller mobilbank. Den mulighed får sparekassens kunder efter børsnoteringen. Og det gælder i øvrigt også kunder i andre pengeinstitutter”, siger Steen Juulsgaard, der er investeringsdirektør i sparekassen.

Fire profiler

SparDanmark Invest består af fire blandede afdelinger – Konservativ, Balance, Offensiv og Vækst.

De fire afdelinger adskiller sig fra hinanden i fordelingen mellem aktier og obligationer – og dermed deres risikoprofiler. En højere aktieandel øger sandsynligheden for et højere afkast, men udgør til gengæld også en højere risiko.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sparekassen Danmark går på børsen med sin egen investeringsforening' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger