Årets julekoncert i Frederikshavn Kirke

Årets julekoncert i Frederikshavn Kirke

24. juni 2023 - kl. 10:35 - af

Tre dage før juleaften arrangerer Knivholts Venner julekoncert i Frederikshavn Kirke med Lise Robenhagen Hjørne, der stammer fra Strandby, og tre dygtige kvindelige musikere.

– Vi glæder os meget. Det bliver en julekoncert med sopran, strygere og flygel. Publikum kan blandt andet forvente nordiske sange og salmer, engelske og amerikanske christmas carols, samt arier og instrumentale juleklassikere, fortæller arrangør Mogens Nyeng Hansen, Knivholts Venner.

Julekoncerten finder sted 21. december kl. 19.00. Der er er plads til godt 800 mennesker i Frederikshavn Kirke, og med en billetpris på kun 100 kroner håber Mogens Nyeng Hansen, at der bliver fuldt hus. Billetsalget er netop gået i gang.

– Så tæt på jul er der ingen tvivl om, at vi kommer i rigtig julestemning. Der venter publikum en kæmpe oplevelse med Lise Robenhagen Hjørne og de tre musikere, oplyser Mogens Nyeng Hansen.

Strandbynitten Lise Robenhagen Hjørne blev allerede i 2010 kåret til Årets Kulturtalent i Frederikshavn Kommune. Hendes store ønske med julekoncerten er at udbrede kendskabet til den klassiske musik i Nordjylland.

– De tre musikere, som jeg har med, kæmper den samme kamp i de områder, hvor de færdes, og personligt håber jeg, at julekoncerten i Frederikshavn Kirke bliver indledningen på et længerevarende samarbejde i denne kvartet, siger Lise Robenhagen Hjørne.

Hun vurderer, at netop julerepertoiret er særdeles velegnet til den klassiske musik.

– Vi kommer til at præsentere de nordiske sange og salmer, engelske og amerikanske christmas carols samt instrumentale juleklassikere på en autentisk måde, mener Lise Robenhagen Hjørne.

Hun begyndte sin sanguddannelse på MGK-Nord i Aalborg i 2014. Tre år senere havde hun færdiggjort uddannelsen som kirkesanger på Vestervig Kirkemusikskole. Fra 2017 til 2020 tog hun en bachelor på Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun også blev færdig som kandidat i klassisk sang i 2022. Undervejs er hun blevet undervist af fremragende sopraner som Elsebeth Dreisig, Henriette Bonde Hansen og Bodil Øland, og sideløbende har hun taget adskillige kurser, masterclasses og privattimer i Danmark, Italien, Tjekkiet, Australien, USA og England.

Lise Robenhagen Hjørne har allerede et omfattende CV med flere koncerter. I august 2022 modtog hun Rebild Musikpris og optrådte sammen med Aalborg Symfoniorkester ved Opera i Rebild.

Hun flytter i august til Sverige, hvor hun er optaget på Operaakademiet i Göteborg. Her skal hun indtil juni 2025 studere en kandidat med speciale i opera ved den svenske sopran Åsa Bäverstam.

Med sig ”hjem til Frederikshavn” har den 28-årige sangerinde tre musikere, som hun har læst og studeret med.

Agnes Hauge på violin er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun har studeret hos violinprofessor Mo Yi. Efterfølgende studerede hun hos Sakari Tepponen i solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede i juni 2021.

Sonja Honkamaa er aktiv pianist og underviser fra Finland. Hun studerer akkompagnement og kammermusik i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium hos Martin Qvist Hansen og Søren Rastogi. Hun har studeret ved Oulu-konservatoriet og Tampere Music Academy i Finland.

Christine Hoflund Elkjær er uddannet cellist fra Det Jyske Musikkonservatorium. Lige nu studerer hun i solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium. Hendes repertoire er bredt fra barok til ny musik.

Det er første gang, at Knivholts Venner arrangerer julekoncert. Normalt er det jazz og irsk musik, der er på menuen, når ”Vennerne” står bag musikalske arrangementer. Mogens Nyeng Hansen har til gengæld stor erfaring i at arrangere julekoncerter i Frederikshavn. Sammen med Gunner Mortensen og FfI Fodbold stod han bag den første julekoncert i Frederikshavn med Stig Rossen. Senere hentede de også kunstnere som Kurt Ravn, Dario Campeotto, Lene Siel og Jesper Lundgaard til julekoncerter i Frederikshavn.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årets julekoncert i Frederikshavn Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger